Zorunlu askerlik kesinlikle kaldırılmalı. Askerlik zaten Profesyonel olarak yapılması gereken bir meslek.
Mevcut iktidar bedelli kaymağını ortaya sürdüğü için askerliği kesinlikle kaldırmaz. Orda gelen paraya bir ödenek olarak bakıyor. Vatandaştan nasıl para alırım yolu gibi.

Gelişmiş ülkelerde askerlik kavramı yerini Profesyonel Askerliğe bırakmış ve bu artık o işi yapanlar için bir meslek hali almış. Şuan nasıl askerler maaş alıyorsa aslında aynı mantık.

Bizim askerlik olarak adlandırdığımız görev devlete bir mali yük.
Öncelikle bu askere bir kıyafet veriliyor. Bu askere 6 ay boyunca yemek veriliyor. Bu askere eğitim yapılması için başında personel duruyor bu personele maaş veriliyor.
Hepsini geçtim askerlikte herhangi bir yetenek veriliyor mu vatandaşa? Hayır. Hiçbir şey öğrenmiyorsun. Vakit öldürüyorsun. Askeri olarak herhangi bir yetkinlik edinmiyorsun.

Karşılıklı kayıp bunlar. Hem vatandaştan kayıp yaşatıyorsun 6 ay ömründen, hem devleti maddi olarak çürütüyorsun.

Askerlik kesinlikle kaldırılmalı. Bunun kaldırılmamasını savunan arkadaşlar varsa bunu Vatani görev adında savunuyorlarsa bu fikri. Vatani görev yapacaksan dünyada bir buluş yap, bir teknoloji üret, bir yarışmada 1. ol. Ülkeni yükseklere çıkar yani.
Askerde patates, soğan doğrayarak vatan görevi tamamladığını sanıyorsan çok yanlış gelmişsin.
Vardı klüpte böyle biri tartıştık, haddini aştı klüpten attılar. Şimdi baktım askere gitmiş gelmiş, sorarsak memleketi kurtardım der...