Ozkan1151 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şimdi ilk olarak ''abuk subuk'' dediğiniz fikirleri ortaya ben atmadım, burda başka konularda gördüm ve çevreden de sürekli duyuyorum doğal olarak bunun gibi diyerek o fikirleri belirtip o fikirlere göre savunma yaptım.

1) Aktif savaş olmadığı dönemlerde zorunlu askerlik yaptırmak zaman ve para ziyanından başka bir şey değildir kurtuluş savaşı zamanına kadar da zorunlu askerlik yoktu, Amerikada yapıldığı gibi savaş dönemi zorunlu askerlik çıkartıldı ama Amerikanın tersine savaşlardan sonra bu kaldırılmadı, Savaş ve milli mücadele gerektiren durumlarda bir süreli zorunlu askerlik çıkartmak (draft) yeterlidir ama 10 yıl önce savaş yokken zorunlu askerlik yaptırdığın adamın 10 yıl sonra hala aynı şekilde kalacağını bekliyor olamazsın, 6 ay eğitip bıraktığın bir kişi öğrendiği şeyleri tekrarlayıp hayatında uygulamaya koymadığı sürece bir süre içerisinde unutur. Bu yüzden sadece savaş durumlarında gerektiği sürece zorunlu askerlik çıkartmak yeterlidir.

2) Sizi 6 aylık asker yaparlar öğrendiğiniz şeyleri tekrar etmediğiniz sürece unutursunuz. 10-15 yıl sonra savaş olduğunda bu adam zorunlu askerlik yaptı diyerek alıp 2. gün savaşa süremezsiniz tekrar eğitime sokmanız gerekir.

3) Üsttekinin tekrarı.

4) Halkı dediğim gibi aldığı eğitimden uzun süre geçtiyse tekrar eğitime sokmadan istediğiniz gibi kullanmanız imkansızdır.

5) Bu fikriniz garip yorum yapma gereği bile duymuyorum

6) Bahsettiğinizden tam tersi olup yine de sürekli zorunlu askerliği kaldırmış ülkeler de bulunuyor.

7) Soktuğu askeri bölgeyi kontrol etmek için soktu doğrudur ama soktuğu askeri tam teçhizat teknolojisi ile savundu. Aynı sayıda askeri teknolojileri olmadan sok içeri 2 haftada ne oluyor görürdük. Kimse insan gücünün tamamen kaldırılmasını önermedi, önerilen şey minimum insan gücü kullanmak eğer Amerikanın teknolojisi yetersiz olsaydı Amerikanın saydığınız ülkelere soktuğu asker sayısını en az 10 katına çıkarması gerekirdi ve kaybettiği asker sayısı da çok daha fazla olurdu.

8)?

Zorunlu askerlik sizi işgalden korumaz. Zorunlu askerliği olup yine de işgale uğrayan ülkelere bakabilirsiniz.
Askerlikle ilgili hiç bir şey bilmeyip askerlikle ilgili bir sürü fikrin var.
Osmanlı'da zorunlu askerlik yoktu gibi tamamen yanlış uydurma saçma bilgilerin var.
Sen önce tartıştığın konu hakkında bilgi edinmelisin çünkü bilgisizce yorum yaptığında tartışmak mümkün değil.
Yanıtlarımı sana değil bu yanlış bilgilerini okuyan diğer gençler için yazıyorum.
Zorunlu askerli Kurtuluş Savaşı ile gelmiş sonra kaldırılmamış safsatasını sana kim öğretti bilmiyorum?
Ama osmanlı da zorunlu askerlik vardı ve 5-6 seneydi.
O yüzden Atatürk dağıtılan ordudan ordu toplayabildi, topladığı adamları da Rusya'ya eğitime göndermedi onlar zaten askerdi.

Savaşa hazırlık barış döneminde yapılır.
O zaman uçak savaş gemisi falan da almayalım parayı altına yatıralım.
Savaş çıkarsa sipariş veririz hemen gelir değil mi.
Nasıl savaş çıktığında hemen silah alamazsan hemen asker de yetiştiremezsin.
Sen askerlik nedir, savaş nedir hiç anlamamışsın savaş koşullarında asker yetiştirmeyi düşünüyorsun.
Barışta ter dökmeyen milletler savaşta kan dökerler.

Askere gidersen bir gün ne dediğimi anlarsın.
Askerde sana silah kullanmayı öğretmezler asker olmayı öğretirler.
Bir grubun parçası bir organizmanın hücresi olmayı öğretirler.
Bir silahı söküp takmayı hatırlamayabilirsin 1 saatte tekrar öğrenir hatırlarsın.
Ama bir insana emir komuta nedir, kime karşı sorumlusun kim sana karşı sorumludur gibi askeri formasyonları 35 yaşında öğretemezsin.

Yani ordu içindeki yerini barış zamanında öğrenirsin.
Sen savaş çıkınca devlet yerinde kalacak, ordu yerinde kalacak, elektrik su olacak, insanları kışlaya doldurup eğitim verilercek sanıyorsun.
Burası Amerika değil, İngiltere değil. düşmanlarımız sınırımızda olacaklar.
Kısaca sen ne savaş ile ilgili bilgiye sahipsin, ne askerlik hakkında bilgiye sahipsin.
Amerika Suriye'de asker sayısını 10 katına çıkarmaz çünkü zayiatı 10 katına çıkarmak oradan elde edeceği faydaya değmez.
Ama sen vatanını korumak için zayiatı 100 katına da çıkarabilirsin.
Yani bu kadar sınır boyunca düşman komşulara sahip, aynı anda hem rusya hem amerika ile kavgalı olan bir ülkede zorunlu askerlik kaldırılsın demek hedoniz şımarıklıktan öte bir şey değildir.