Askerliğini herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle yapamayan kimseye kimse vatan haini filan demez kardeşim diyenlerde saçma tiplerdir.Ayrıca her askerliğini yapan kişilerde Vatansever olmuyorlar adı üzerinde "Zorunlu Hizmet" yani her kesim askere alınıyor.
Askerlik her Türk Vatandaşının zorunlu hizmetidir.Zaten 6 ay bir şey yaptılar.Ben askerlik süresi uzatılmalı diye düşünürken, böyle konu görünce yazmak istedim.Bence kaldırılmamalı.
Ayrıca biz ordumuza ne kadar önem verirsek o kadar güçlü devlet oluruz aksi halde o emperyalist sözde devletlere kafa tutamayız ve hedeflerine ulaşırlar.
Profesyonel ordu işi çok mantıklı ama zorunlu askerlik olmasa yine giden olur fakat adam şöyle der; lan ben askere gidiyorum orada zor şartlarda mücadele ediyorum elin adamı tüm gün geziyor.Sadece bir örnek.
Bence kaldırılmasın hem profesyonel ordu için adımlar atılsın + askerlik şartları daha da iyileştirilsin ve askerlik süresi ideali bence 10 aydır bu şekilde olsun.
Bu benim fikrim.
Ordu Güçlü olmadan Türkiye'nin büyümesi çok zor.
Hocam şu an hem profesyonel ordu var hem de zorunlu askerlik var, askerlik yaptıktan sonra genellikle okul okumayan gençler dönüp bir iş bulamayacakları düşüncesi ile profesyonele geçiş yapıyorlar, Kuzenim de bunlardan bir tanesi. Profesyonel askerlik bir meslektir ve maaş alırsınız, maaş aldığınız bir meslek olduğu ve katılmak kişinin kendi tercihi olduğu için katılmayanlara elin adamı tüm gün geziyor diyemezler.