Peki o zaman şöyle yapalım.
Siz doktor ve hemşire arkadaşlarınıza sorun. Mesela bu konuda kabul görmüş farklı görüşten insanların jürisinde olduğu hangi bilimsel dergilerde nasıl makaleler yayınlanmış aşının sağlıksız ve etkisiz olduğuna dair. Size linkleri versinler siz de bana iletin ben de okuyayım varsa bir cehaletim düzeltmeye ve kabul etmeye hazırım.
En basitinden CRISPR teknolojisini araştırmış ya da bilmiş olsaydınız aşı konusunda daha berrak düşüncelere sahip olurdunuz.
Bir kere eldeki verileri inceleyelim.
Dünyada 200'den fazla ülke var ve bunların içinde birbirine deli gibi rekabet içerisinde olan ülkeler var. Örneğin ABD - RUSYA, IRAN - İSRAİL, ABD ÇİN, KÜBA vs.
Öyle bir güç varmış ki aşı karşıtlarına göre tüm bu ülkelere kurallarını ve teorilerini kabul ettirmiş. Bütün sağlıkçılar (dünya çapındaki) bu oyuna sessiz kalıyor.
Zaten dünyanın nüfusu ile ilgili bir şey yapmak isteseler 200'den fazla ülkeye boyun eğdiren güç bu kadar tantanaya girip kapitalizmin dişlisini engellemezdi. Her yeni doğan bebeğe çeşitli aşılar yapılıyor. O aşıların içerisinde verirdi gizlice etken maddeyi yok ederdi her şeyi.
Her şeyi geçtim. Nazi soykırımından kurtulan dünyada nüfusu 15 milyondan az olan yahudiler kendilerine o kadar önem verirken ülkenin tamamına bu aşıyı vurur mu? Aşının oluşturacağı herhangi bir problem yoktur. Olursa da onun da çözümünü bulurlar kısa sürede. Artık dünya eskisi gibi değil. Eskiden bir teknoloji gelişimi 10 - 20 yıl olurken şimdi 2 3 yıldan kısa sürede yapılıyor elde veri çok fazla. Kısacası aşı karşıtlarından bilimsel açıklamalar bekliyorum.
Hocam ben bu internet efsanelerine kulak asmadan tamamen mantığa dayalı bir sorgulama yaptım.
Şimdi önce az gelişmiş ülkelerin nüfus artış grafiklerini koyacağım.
Şimdi de gelişmiş ülkelerin nüfus artış hızına bakalım.
Şimdi şuradan yola çıkarak mantığımızla sorgulama yapalım.
Ülkemizde biz Türkler bu kafayla gidersek ülkede azınlık durumuna düşeceğiz. Düşmemek için bazı önlemlerin alınmasını savunuyorum ben. Benim gibi düşünenler nasıl azınlığa düştüyse, "Türküm doğruyum çalışkanım" demeyi nasıl yasakladılarsa, kafatası milliyetçiliği yapmayın adı altında ülkenin demografik yapısını bozmayı nasıl başardılarsa, kurucu ayarlara dönebilirsek azınlığa düşmeyiz.
Şimdi aynı gözle dünyadaki gelişmiş ülkelerin penceresinden bakalım.
Dünya kaynakları tükeniyor. Su krizi geleceğin en büyük sorunu.
Havada sınır yok, çinin ve çoğu sanayi ülkesinin kirlettiği hava bütün dünyanın dengesini bozuyor.
Bugün dünyanın akciğeri yağmur ormanları bile tehdit altında.
Hepsinin kaynağına inersek nüfus artışı bu hızda devam ettiği sürece kaynaklar yetmemeye başlayacak.
Dediğiniz gibi artık bilgi birikimi ciddi manada çok fazla.
Bu birikimle bizim bu gördüklerimizi ellerinde trilyonlarca veri olan dünyanın en güçlüleri görmüyor mu?
Bu en güçlüler kendi ırkına daha güzel bir dünya bırakmak istemez mi?
Ben çocuğuma günden güne daha da kötüye giden, teknolojiyi bir türlü yakalayan ama düşünce olarak hoşgörüyü bırakıp nefreti bir düşünce biçimi olarak yaşayanların günden güne çoğaldığı bir toplum kalacağı için çok moralim bozuluyor.
Elimde bir olsaydı ona daha iyi bir ülke ve dünya bırakmak için bir şeyler yapardım.
Yani aşı içine çip filan çok saçma da, çoğalmayı engellemesi için uygulanırsa çok mantıklı.
Yani tutup şak diye aşı olan kişiyi kısır yapacak demiyorum.
Aşılı bireylerin doğacak çocukları kısır olabilir.
Ne savaş var, ne katliam var, ne dram, ne vahşet. Yine bilimi kullanarak kimseye çaktırmadan nüfus azaltılıp gelişmiş ülkelerin hükümranlığının sürmesine devam...
Olabilir de olmayabilir de. Ama nüfus kontrolü çok mantıklı geliyor.
Ayrıca. son olarak. İsraillilere vurulan aşı ile bize vurulan aşının aynı olmaması çok doğal.
En bilinen coca cola.
Abd ile bu ülkelerde üretilen arasında dünya kadar fark var. Güya global tat, formül aynı ama bilenler bilir farklılar.
İsrail hiç gdo'lu tohumla tarım yapmıyor deniyor.
Ama bizde gdosuz tohum kalmadı gibi birşey.
Yani onların vurulduğu aşı ile bize vurulan aşının aynı olmasına imkan yok.