Öncelikle merhaba. Çok uzun süredir bilgisayar satın almadım elimde önceden monster abra a5 v12 9th gen laptop vardı. Oyun oynuyordum güzeldi memnundum. Daha sonra paraya ihtiyacım vardı ve sattım. Sağolsun bi arkadaşım bana bilgisayar vermişti bitane. All in one olan ekran pclerden. Ekran kartı olmadından ve sorunlu oldundan görüntü pembe o yüzden harici monitörle kullanıyorum. Fakat borsaya bakıyorum arada birşeyler yaparken bilgisayar bi donuyor anlatamam. Fotoğraf bile açmak için 30 saniye ile 1 dakika beklemem lazım.
Kasalara baktım iyi birşey 10 bini buluyor nerdeyse bende monster laptoplara baktım. 11. nesil işlemciler gelmiş "
Nvidia RTX3050 TI Max-Performance 4GB GDDR6" ekran kartlı falan kasa fiyatına laptoplar var. Ama daha satın alan olmadığından bu nesilleri yorum yapanda yok malesef. Youtubede ekran kartını araştırdığımda 1 adet asuslu buldum fakat fps olarak daha düşük ekran kartlılarla aynı neredeyse. Acaba ekran kartlarına sadece isim basıp mı satıyorlar herhangi bir değişiklik olmuyor mu?
Diyeceğim o ki oyun oynayan biri değilim ama almışken oynayan bir şey olsun istiyorum. Fakat bu ekran kartı mevzusu kafamı karıştırdı. Sorun yaşamayacağım uzun yıllar kullanabileceğim (aşırı titiz kullanırım bu arada benden başkasına elletmem. Satarken bile aldığım günkü gibi olur) ne almak sizce mantıklı? O kadar paralar verip birde yok fps düştü yok şu oldu muhabbeti olsun istemiyorum.
Baktığım laptopta buydu :
https://www.monsternotebook.com.tr/a...abra-a7-v13-2/