Hocam, Nasıl yapılır? Kategorisindeki yazılarda elimden geldiğince resim kullanmaya çalışıyorum ancak onun dışındaki yazılarda, sitede yavaşlık vs olmasın diye bol resim kullanmaktan kaciniyorum. Belki de yanlış düşünüyor olabilirim bundan sonra resim de kullanmaya çalışacağım. URL yapısına geldi ve, dediğim gibi ilk başlarda bilgim çok yoktu o nedenle gözden kaçmış sonradan farkettim ama SEO da düşüş yaşamamak için değiştiremiyorum maalesef öyle kaldı. Dahili linkten kastınız sanırım bir içerikten diğer içeriğe link verme, onu da biraz atladım gibi ancak bunun da farkına varıp son içeriklerde link vermeye başladım (photoshop ile ilgili yazıda var mesela) . AMP kurulu değil, ne işe yaradığını nasıl kurulduğunu vs bilmiyorum ancak dikkat ettiğinize göre önemli bir şey demekki, araştırıp kurulumunu yapacağım. Schema dan kastınız nedir? Sitemap mi? Bunun hakkında da detaylı bilgim yok. Mobilde yavaşlık var bunun farkındayım. Ancak anlam veremiyorum, güzel hosting kullanıyorum, sitede çok eklenti vs yok ama mobil yavaş. Aslında sitede dolaşırken hız iyi gibi ama pagespeed düşük çıkarıyor. Etiket ve yazar sayfalarını yoast SEO ile site haritasından kaldırdım. Umarım doğru yapmışımdır. Sizden tekrardan cevap bekliyorum ☺️ bu sayede kendimi daha çok geliştirebilirim
Schema yapısal veri işaretleri yani bir içerik yemek tarifiyse o kalıpta sitenize ekliyorsunuz, etkinlik içeriğiyse o kalıpta ya da e ticaret içeriğiyse e ticaret kalıbında sitenize ekliyorsunuz. Rich Snippets'de görünme ihtimaliniz artıyor. Kullanıcıların arama niyetine göre Google içeriklerinizi gösteriyor ve schema bunu size sağlıyor.
AMP hızlandırılmış mobil sayfalar olarak geçiyor. Mobil kullanıcılar "https://www.alanadi.com/blog/içerik" şeklinde giriş sağlamak yerine "https://www.alanadi.com/blog/icerik/amp" sayfasına giderek mobil için optimize edilmiş sayfaya yönleniyor ve açılış süresi kısalıyor.
Yazar ve etiket sayfalarına yoast üzerinden noindex işareti de verin hocam. İlerde cannibalization problemleri yaşarsınız. Siteniz spam gibi görünür, tarama bütçesi arttığı için daha yavaş ve az index alır.
Sunucu yanıt süreniz 27 ms olarak görünüyor bende. Gayet iyi sunucu yanıt süreniz. Temanızda gerekli düzenlemeleri yapın, pagespeed aracındaki yönergelere dikkat edin. GTmetrix üzerinden de kontrol edebilirsiniz. Cache, CDN gibi kurulumları gerçekleştirin. Temanızın responsive olduğundan emin olun.