Aytmatov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim Çalıştığım bir büro dün arayıp bundan sonra sadece vergi mükellefi olan freelance çalışanlarla devam edeceğiz dedi, en azından bu firma kabul eder + KDV fatura kesmemi ama çoğu büro bakkal kafasında. Bugün yabancı bir kadın aradı, numaramı google'dan bulmuş. Çeviri yaptırması gerekiyor ama ben yeminli tercüman olmadığım için bizim semtteki bir büroya yönlendirdim. Orayı zaten aradığını söyledi ama İngilizce konuşan kimse olmadığı için derdini anlatamamış Piyasada böyle yerler bile iş yaparken ben neden büro açmayayım diye düşündürdü biraz
Çeviri büroları genelde kişisel bağlantıları kuvvetli kişilerce işletiliyor. Sadece al sat yapsalar da kolay değil son müşteriye ulaşmak. Tabii bu "Hayır, kurmayın." demek değil. Vergi mükellefi olmaya karar verdikten sonra bir marka tescil ettirip (ben 2019'da marka tescil ettirmiştim bir projem için. KDV'sini hatırlamıyorum da 1000 TL civarı idi iki sektörde marka tescili) yine evinizden (ya da an itibarıyla nereden çalışıyorsanız oradan) son müşterilere ulaşmayı deneyebilirsiniz.