hocam tasarım güzel ve sade o açıdan beğendim. İçerikleriniz güzel ancak fotograf, video ve grafikler ile desteklenmemiş.
Url yapılarınızı optimize etmemişsiniz. (alanadi.com/tarih/içerik şeklinde görünüyor.)
Dahili link kullanımına önem vermediğinizi görebiliyorum en son yayınladığınız makaleye baktım sadece.
AMP kurulu değil büyük ihtimalle schema da kullanmıyorsunuz. Masaüstü hızınız oldukça iyiyken mobilde %34 gerçekten çok kötü. İnternet kullanıcıların %80'i mobili tercih ediyor bunu unutmayın. Google botları da mobil olarak sitenizi ziyaret ediyor. Ayrıca sayfa hızı SEO'da en önemli etkenlerden birisi.
Umarım etiket ve yazar sayfalarını noindex olarak işaretlemişsinizdir. İleride büyük problemlere yol açabiliyor.
Sadece dışarıdan bakarak bunları gözlemledim. Detaylı bir analiz ve optimizasyon ile güzel yerlere gelebilirsiniz. Başarılar diliyorum
Hocam, Nasıl yapılır? Kategorisindeki yazılarda elimden geldiğince resim kullanmaya çalışıyorum ancak onun dışındaki yazılarda, sitede yavaşlık vs olmasın diye bol resim kullanmaktan kaciniyorum. Belki de yanlış düşünüyor olabilirim bundan sonra resim de kullanmaya çalışacağım. URL yapısına geldi ve, dediğim gibi ilk başlarda bilgim çok yoktu o nedenle gözden kaçmış sonradan farkettim ama SEO da düşüş yaşamamak için değiştiremiyorum maalesef öyle kaldı. Dahili linkten kastınız sanırım bir içerikten diğer içeriğe link verme, onu da biraz atladım gibi ancak bunun da farkına varıp son içeriklerde link vermeye başladım (photoshop ile ilgili yazıda var mesela) . AMP kurulu değil, ne işe yaradığını nasıl kurulduğunu vs bilmiyorum ancak dikkat ettiğinize göre önemli bir şey demekki, araştırıp kurulumunu yapacağım. Schema dan kastınız nedir? Sitemap mi? Bunun hakkında da detaylı bilgim yok. Mobilde yavaşlık var bunun farkındayım. Ancak anlam veremiyorum, güzel hosting kullanıyorum, sitede çok eklenti vs yok ama mobil yavaş. Aslında sitede dolaşırken hız iyi gibi ama pagespeed düşük çıkarıyor. Etiket ve yazar sayfalarını yoast SEO ile site haritasından kaldırdım. Umarım doğru yapmışımdır. Sizden tekrardan cevap bekliyorum ☺️ bu sayede kendimi daha çok geliştirebilirim