Merhaba,
Sizin niye zorunuza gitti.Hali hazırda çalıştırdığınız ve globale taşımak istediğiniz firmanıza bedava boşta domain söylemediğimiz içinmi.Bu arada domain değerleme konularında domaine fiyat biçen olmuşmuki ücret talep edecek.
Bu da yeni bir şey sanırım. Konulara cevap yazan arkadaşların profilinde konulara bakıp açığını bulmak. Ben yaptığım şey ile söylediklerim arasında bir çelişki göremiyorum. Forumlarda yardımlaşma kültürü olması gerektiğini, gerektiğinde ücretsiz olarak benim de arkadaşlara yardımcı olduğumu, yeri geldiğinde arkadaşların da bana yardımcı olduğunu söylemişim. Yani savunduğum şeyler ile yaptıklarım arasında bir tutarsızlık yok. Evet domain konusunda destek istedim. 11 yıllık üyeyim ve genelde bu şekilde konu açtıktan sonra beğendiğim isim olursa ya da buna benzer destek mesajlarıma kafama yatan cevaplar gelirse o an ki bütçeme göre ufakta olsa bir şey gönderirim. Şimdiye kadar çok kez bunu yaptım. Konuda ücret belirtmeme sebebim işin ucunda para olduğun gören alakalı alakasız herkes bi şeyler yazıp gönderiyor. Ama bu şekilde yaptığımda gerçekten yardımcı olmak isteyen arkadaşlar dönüş yapıyor ve kendileri bile sonunda ufak bir ücret vereceğimi bilmeden iyi niyetli bir şekilde yardımcı oluyorlar.
Her şeyin para olduğu bir platform bu kadar büyüyemezdi. Ayrıca forumların kültürü gereği yardımlaşma her zaman ön plandadır. Nasıl ki Trendyol, Sahibinden gibi asıl işlevi ticaret olan platformlarda burada neden ücretsiz bir şey vermiyorlar demek saçma ise tittle'da webmaster platformu yazan bir site için neden insanlar ücretsiz bir şeyler istiyor neden sadece parası ile iş yapılmıyor demek bir o kadar saçmadır.