10.000 dolarlık satış yaptın, 10.000 doları komple Türkiye'ye mi çekeceksin? Doğrusunu anlatayım;

Hangi ülkede satış yapıyorsan o ülkede şirket açman lazım. O ülkede kazandığın paradan KDV ödeyeceksin, ama gelir vergisi ödemeyeceksin. Gelir vergisini, Türkiye'ye çektiğin para miktarı üzerinden Türkiye'ye ödeyeceksin.

Örneğin,
10.000 dolarlık satış yaptın, 3.000 dolar cebinde kaldı. 3000 doları Türkiye'ye çektin. Türkiye'ye çekerken varlık barışı olarak çekersen %1 vergi ödersin ama Türkiye'ye çekerken Türkiye'deki şirketin üzerine veya şahıs üzerinde çekersen 3000 dolar kardan ne kadar gelir vergisi ve kurumlar vergisi verilmesi gerekiyorsa o kadar ödersin.

Bunun faturalandırması bile ayrı dert.

Ben ne yaptığımı söyliyeyim;
Türkiye'deki şirketimden ABD ve Almanya ve İngiltere'deki şirketlerime direk ihracat kayıtlı satış yapıyorum. Örneğin 10k euroluk satış yaptım, KDV'siz olarak satışı gerçekleştiriyorum.

Almanya'da satıldıkça Alman müşterilere KDV dahil şekilden Almanya'daki şirketimden fatura kesiyorum KDV'sini Almanya'da ödüyorum, Almanya'daki şirketimden Türkiye'deki şirketime gönderiyorum sorun kalmıyor.

Ürünleri 10000 Euro'ya sattıysam, 1900 EURO KDV Almanya'ya ödüyorum, Kalan 8100 EURO'yu Türkiye'ye gönderiyorum.

Saatlerce tartışılacak anlatılacak bir konu. Bunun için iyi bir muhasebeciye sahip olmanız lazım. İthalat ihracat işleri ile ilgilenen bir muhasebecinin aylık ücreti 750-1000 TL'den aşağı değil. Hata yaparsanız ileride canınız çok yanar bilginiz olsun.