Bugün hayattaysak bir çoğumuz bunu zorunlu aşılamaya borçluyuz. O bebeklik döneminde yapılan zorunlu aşılamalar olmasaydı doğan çocukların yarısı 5 yaşına kadar yaşamıyordu. Yani bir çip takmak isteseler, birilerini hasta etmek isteseler, kısırlaştırmak isteseler daha yaygın yapılan aşılar var bunları kullanırlar.
Aşı karşıtlarının içinde özgürlük irade gibi kavramları kullanan adam sayısı %1 bile değil. Çünkü insanların çoğu sürü psikolojisi ile hareket ediyorlar. Aşı karşıtlığı bizi zehirleyecekler, bill gates bizi kısırlaştıracak, herkese çip takacaklar gibi akıl fikir ve izandan yoksun söylemler üzerinden ilerliyor.
Aşı olmak istemiyor musun? Olma. Kimseyi yatırıp zorla aşılamıyorlar. Ama aşılanmayan adamları salgın bitene kadar iş yerlerine almamalılar, toplu taşımaya almamalılar, sinema tiyatro konsere almamalılar. Hastalanma ve hastalığı yayma riski yüksek olan bireyleri toplumsal alandan izole etmeliler. Yani özgürlüğün de bir bedeli var. Parmak izini vermeyene pasaport vermiyorlar, aşılanmayana da bazı hakları vermeyecekler elbette.
Facebook kullanmayın, instagram kullanmayın, cep telefonu kullanmayın kampanyaları yapıldığında ne kadar destekçi buluyor? Yani Neymiş? asıl özgürlüklere tecavüz edilen yerde hiç bir siyasi başarı elde edemeyip sonra sağlık ile ilgili ciddi bir konu üzerinde sahte özgürlük sloganları atıp insanlara kötülük ediyorsunuz. Sağlık meselesinde sağlıkçılar tartışmalı ve karar almalı. Enfeksiyonlara karşı antibiyotik kullanılsın mı kullanılmasın mı diye tartışma var mı?
Aşı karşıtlığı saçma bir iştir. Aşıların güvenirliği meselesi uzmanların tartışması gereken ve fayda zarar durumuna göre karar verilmesi gereken bir konudur. Tüm ilaçların yan etkisi vardır. Basit bir ilaç bile 100bin de bir ölüme neden olabilir. Aşıların yan etki istatistikleri virüsün verdiği zarar ile karşılaştırılır ve karar buna göre verilir. Ben gencim bu virüs beni öldürmez ben hasta olsam da bana koymaz diye aşı olmayıp, kronik hastaların yaşlıların hayatını tehlikeye atanların özgürlüklerine saygı duymam.
söylediğiniz her cümle çelişkili.
5 yaşına kadar yaşayamıyordu cümlesinin bile temeli yok.
ben sağlıkçıyım,iyi bakım veremeyen,sosyo-ekonomik durumu kötü olan ülkelerdeki çocukları aşıla,çünkü o aşıların klinik kullanımı güvenli,uzun süre geçmiş.Ancak dediğiniz aşılarla-covid hastalığının ve aşının ne çok alakası yok.
-zorla aşılıyorlar.
ölüm oranı %0,2 olan bir hastalık için aşı faşizmi yapıp aşı olmayanı hapse atalım,eğitim hakkını alalım,uçağa bindirmeyelim demek faşizmin alasıdır.Devletlere bu yetkileri veren 2 gün sonra yaşayacağı pişmanlığı tahayyül bile edemeyecek.Toplum sağlığını devletere-tek amacı gücünü kaybetmemek olan iktidara emanet etmek ne kadar mantıklı? Onların derdi insan sağlığı vs değil bunu hepimiz biliyoruz,görüyoruz.
Aşı karşıtlığı saçmadır evet,ancak histerik-rasyonel olmayan davranışlarla toplumsal aşılamanın gereksiz ve zararlı olduğu gerçeğini yoksaymak daha saçmadır. Tartışmanın bir anlamı,mahiyeti yok araştırmadan,düşünmeden,belli savlara taparak konuşuyoyoruz.5-10 sene sonra dünya farklı bir yere evrildiğinde,bu faşizm,saçmalık ve insanların aptal-histerisi tarih kitaplarında anlatılacak.