Merhaba arkadaşlar,

1-2 hafta içinde 8 yaşındaki Sony VAIO VPCEA3S1E bilgisayarımı emekliye ayırıp, yeni bir bilgisayar edinmek istiyorum. Bu makinenin bunca yıl dayanabilmiş olması beni şaşırtıyor.

İşim e-ticaret. Genel olarak kullanım amacım, temel düzey grafik programları, tarayıcılar üzerinde geçiyor. Belki Photoshop'da kullanabilirim. Mevcut bilgisayarım gibi yıllarca sorunsuz kullanabileceğim, gerektiğinde kapasite genişlemesi yapabileceğim bir cihaz almak istiyorum.

Birkaç cihazı incelemeye başladım ama işin uzmanlarından görüş almak çok daha faydalı olur, en azından hangi açıdan değerlendirip karar vermem gerektiğini öğrenirim sizden.


Marka olarak Asus ve Dell güvenilir gibi ancak performans için MSI ve Monster iyi gibi görünüyor. Sizin önerileriniz hangi yönde olur?