Merhaba r10. uzun zamandır freelance çalışıyorum ama vergi mükellefi değildim. aylık gelirim de değişiyor, genelde ihtiyacım olduğu kadar çalışıyordum ama artık işleri ciddileştirmeyi düşünüyorum yavaş yavaş. mukellef.co üzerindeki bilgilerle ufak bir hesap yaptım, yapmaz olaydım

Aylık gelirim 5bin TL olsa yıllık yaklaşık 13bin TL gelir vergisi çıkacağı yazıyor. Galiba bundan kdv düşülüyor ama benim aylık gıda alışverişim falan da öyle çok değil, pek bişey düşmez herhalde.
Bağkur primi aylık 1000 TL, mukellefco ücreti aylık 250 TL derken zaten kazancın yarısı gitti. Ev kirası 1000 TL, faturalar 250, öğrenim kredisi geri ödemesi 500... Bana da 700 TL kaldı Hesapta yanlışlık yapmışımdır inşallah.

Fiyatları yükseltsem müşteri bulamama, elimdeki müşteriyi kaçırma riski var. Bir de freelance iş, hiçbir zaman garantisi yok, piyasa tercüman dolu. En iyi çeviri büroları bile kelime başı 8-15 kuruş ödeme yapıyor. Bu fiyata göre günde 8 saat, haftada 5 gün iş yapsam bile en fazla 4-5bin lira geliyor. O da sürekli iş gelirse.

Neyse bakalım, ülkeden kaçış planı tutarsa yakında gider bu konuyu da unuturum ama burada kalacak olursam bu işe bir çare lazım.