Kimse arkadaşın konu başında yazdıklarını doğru düzgün okumamış, arkadaş diyor ki nikah kıydık, daha düğün yapmadık, 200.000 TL borcum var, düğünü de koy üstüne 250.000 TL borcu olacak.

Benim maaşından anladığım kadarıyla arkadaşımız memur.

Ben de tek başıma sıfırdan düğün yaptım. Hiç bir birikim yokken. Üstüne üstlük evlilik öncesinden kalan 30.000 TL borcum da cabasıydı. Sen hayırlı niyetle başla, gerisine Allah yardımcı olur kardeşim. Ancak gelin tarafı seni çok sıkıştırıyorsa şunu da al, bunu da al diye, gel bu işten vazgeç. Senin durumunu bile bile seni daha çok dibe çeken insanlardan sana hayır gelmez. 200.000 TL abartılı olmuş kardeşim. Şu dönemde ortalama bir beyaz eşya + mobilya alışverişin taş çatlasın 50-60.000 TL, 40.000 TL de düğüne harca, 100.000 TL temiz masrafın olur ve maaşınla da rahat ödersin. Ben 2,5 yıl önce evlendim, benim masrafım o zaman 60.000 TL yi bulmuştu, 30.000 TL de önceden kalan borcum vardı, ama düğünden gelen az da olsa takıları bozdurarak biraz rahata eriştim, kalanını da yavaş yavaş ödedim. Evliliğimin 1.5 yılında 100.000 TL de araç alıp onun kredi borcuna girdim, şimdide yavaş yavaş ödüyorum. Ayağını yorganına göre uzatmak çok önemli. Karşı taraf anlayışlı olacak, aksi halde başlamadan bitir kardeşim, sonun çok kötü olmasını istemem.