Dünya Sağlık Örgütü'nün Sinovac aşısı için kullanım onayı verdiğini söyler ve kenara çekilirim. Konuda polemiğe de girmek istemiyorum. Aşı reddi diye bir seçenek var, onu kullanmak herhangi bir bireyin hakkıdır.
Faz 3 çalışmalarına gelince yine WHO kaynaklarını incelemenizi isterim. Brezilya'da Sinovac aşısının Faz 3 çalışması tamamlandı ve veriler Dünya Sağlık Örgütünün web sitesinde de yayınlandı. Bir Profesör'ün aksini iddia etmesi ile çok ilgilenmiyorum.
Dünya sağlık örgütü dediğiniz oluşumun başındaki adam Tedros Adhanom Ghebreyesus ve bu adam doktor değil. Bir araştırmacı. Bir oluşum düşünün sağlık alanına yön versin ama başındaki adamın doktor olmaması.
Size daha fazla bilgi de verebilirim ama vasıfsız bir insan olarak profesör beni ilgilendirmiyor dediğinde daha yazacak bir şey bulamıyorum çünkü 1000 tane profesörün açıklamasını koysam buraya onlar beni ilgilendirmiyor diyeceksin. Bak adam çıkmış tv ye hiç bir aşı ruhsat almamıştır diyor. Aksini ispat ediyorsan hangi aşı ruhsat almış ise ruhsatını paylaşın bende yarın gidip olayım. Başındaki adamın dahi doktor olmadığı bir kurumun açıklamasını da beni ilgilendirmiyor.
Aşı reddi diye bir seçenek yok. Eğer öyle olsa zaten bu kadar aşı karşıtı çıkmaz. Aşı olmayan dışarı çıkamaz, olmayan otobüse binemez gibi gibi dayatmalar yapılıyor hani nerede aşı olmama hakkı ?