Bir doktor olarak gönlüm rahat bir şekilde söylüyorum aşıların değil aşı karşıtlığının dünyanın sonunu getireceğine inanıyorum.
Öncelikle kısa sürede yapılmış olsa da hiç bir aşı laps diye yapılmıyor evet uzun dönem etkilerini bilmiyoruz şu an için ancak covidin kısa dönemde insanlığı nasıl tehdit ettiğini biliyoruz. Antibiyotik dediğimiz ve bir ççok hastalığın sonunu getiren madde şans eseri bulundu. Dedelerimizde bizdeki teknoloji olsaydı neler bulurlardı kim bilir. Teknolojinin gelişmesi tam olarak bu demek. Teknoloji gelişti diye virüslerden kurtulmadık ama savaşma yeteneğimizi geliştirdik.

En önemli konu ise aşılamanın ancak toplumun çok büyük bölümüne yapılmasıyla fayda sağlayacak olması. Yani bizlerin paşa keyiflerine komplo teorilerine bırakılacak bir iş değil. Arkadaşlar toplum halinde yaşıyor isek, bir topluma millete ait isek nasıl ki devlete vergimizi veriyoruz, devlet de bizi koruyor, toplum olmanın bir sorumluluğu da aşılama maalesef. Derseniz ki ben insan görmeden yaşıyorum, bir başıma üretimimi kendim yapıyorum aşı yaptırmayabilirsiniz. Böyle söyleyince çirkin duruyor biliyorum ama eğer ki aşı işe yarıyorsa ki bilimsel veriler yaradığını gösteriyor. Aşı olmayanlar arasında bu virüs dolaşmaya devam edecek, aşı olanlar sürekli aşı olmak zorunda kalmaya devam edecek yani aşı olmayanlar yüzünden bahsettiğiniz teorilere rağmen aşı olanlar daha çok aşı olmak zorunda kalabilecek.

Bilimsel verilere inanmayanlar koronaya da inanmıyor zaten, koronaya inanmayıp düğün cenaze gezen insanlar yüzünden bir çoğumuz yakınlarımızı kaybetmedik mi? Bilim deneme yanılma yoluyla çalışır. Bugün doğru olan on yıl sonra yanlışlığı ispatlanabilir. Ancak bugünkü verilerimiz aşılamanın ne kadar önemli olduğu gösteriyor. Bilimden başka takip edilecek yolu olan varsa söylesin bizde takip edelim. Pandemi denilen şeyin olayı bu zaten küresel bir sorun olduğu için aşılamada ya da ilaç çalışmalarında hızlı olmak lazım etkin olmak lazım.