Hocam öncelikle mutluluklar diliyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur lakin birkaç kelam etmek istedim izninizle.

Öncelikle gelirinize oranla çok ciddi bir borçlanma söz konusu eğer bunların hepsi düğün öncesine gitti ise ki daha düğün yapılmadı diyorsunuz gereksiz bir lüks özentiliği içerisindesinizdir diye düşünüyorum. Siz veya eşiniz tarafından bazı şeyler gereksiz abartılmış. Büyük ihtimalle evleneceğiniz kişinin ailesi benim kızım bir kere evleniyor tribi ile her şeyin en iyisini istiyor siz de karşı çıkamıyorsunuz. Borç bir çok arkadaşın dediği gibi ödenir ödenir ama nasıl ödenir. Yeni evli bir çift olacaksanız maaşınız neredeyse komple borçlara gidecek eşiniz bir Pazar hadi dışarıda kahvaltı edelim dese ya da haftada 1 gün dışarı çıkıp bir şeyler yiyip içelim dese ki yeni evli bir çiftsiniz böyle şeyler normaldir cebinizde kalan para ile bunu bile yapamayacak durumdasınız neredeyse. Bu ister istemez aranızın bozulmasına neden olacak. Öncelikle bu borç kredi çekildi faizi ile birlikte çıkan rakam mı yoksa ana para olarak mı bu bahsettiğiniz tutar ikincisi ise hey maşallah demek istiyorum

Öneri olarak ilk etap ailenize daha düşük tutarlarda ödemek kaydıyla borç almaya çalışın en azından ekstra faiz ödemekten kurtulursunuz. Önemli olan aylık tutarları düşürmek olacaktır. Neticede bu harcadığınız paralar ile iş bitmiyor. Evlendikten sonra yaşayacağınız evinizin gıda masrafları olacak faturaları olacak yani elinizde ne kadar fazla para kalırsa o kadar iyi sizin için. Eşinizin bir mesleği var mı ya da hiç çalıştı mı? Bu yaşına kadar çalışmayan kişinin işe girip çalışması oldukça zor olacaktır. Bu da aranızın bozulmasına yol açabilir. Ancak bir mesleği varsa aktif olarak çalışmışsa belli zorunluluklar ya da kişisel tercihler nedeniyle işi bıraktı ise tekrar bir yer bulunup çalışıp aileye giren para miktarı artırılabilir. Sizi tanımıyorum eğer para edeceğini düşündüğünüz bir yeteneğiniz falan varsa freelancer platformları ya da R10 gibi sitelerden iş alabilirsiniz ancak onda da ailenize ayırdığınız vakit azalacağı için eşiniz ile yine problem yaşamanız olası. Bu nedenle bana şu an en mantıklı gelen yukarıda da söylenilmiş zaten eşinizin de çalışıp size destek olması ve iade hakkınız bulunan eşyaların daha uygun fiyatlılarıyla değiştirilmesi olacaktır. Sonuçta bu süreçte ödeyeceğiniz tutardan eksilecek bi 10.000 TL bile size ilaç gibi gelecektir.