Peki o zaman şöyle yapalım.
Siz doktor ve hemşire arkadaşlarınıza sorun. Mesela bu konuda kabul görmüş farklı görüşten insanların jürisinde olduğu hangi bilimsel dergilerde nasıl makaleler yayınlanmış aşının sağlıksız ve etkisiz olduğuna dair. Size linkleri versinler siz de bana iletin ben de okuyayım varsa bir cehaletim düzeltmeye ve kabul etmeye hazırım.
En basitinden CRISPR teknolojisini araştırmış ya da bilmiş olsaydınız aşı konusunda daha berrak düşüncelere sahip olurdunuz.
Bir kere eldeki verileri inceleyelim.
Dünyada 200'den fazla ülke var ve bunların içinde birbirine deli gibi rekabet içerisinde olan ülkeler var. Örneğin ABD - RUSYA, IRAN - İSRAİL, ABD ÇİN, KÜBA vs.
Öyle bir güç varmış ki aşı karşıtlarına göre tüm bu ülkelere kurallarını ve teorilerini kabul ettirmiş. Bütün sağlıkçılar (dünya çapındaki) bu oyuna sessiz kalıyor.
Zaten dünyanın nüfusu ile ilgili bir şey yapmak isteseler 200'den fazla ülkeye boyun eğdiren güç bu kadar tantanaya girip kapitalizmin dişlisini engellemezdi. Her yeni doğan bebeğe çeşitli aşılar yapılıyor. O aşıların içerisinde verirdi gizlice etken maddeyi yok ederdi her şeyi.
Her şeyi geçtim. Nazi soykırımından kurtulan dünyada nüfusu 15 milyondan az olan yahudiler kendilerine o kadar önem verirken ülkenin tamamına bu aşıyı vurur mu? Aşının oluşturacağı herhangi bir problem yoktur. Olursa da onun da çözümünü bulurlar kısa sürede. Artık dünya eskisi gibi değil. Eskiden bir teknoloji gelişimi 10 - 20 yıl olurken şimdi 2 3 yıldan kısa sürede yapılıyor elde veri çok fazla. Kısacası aşı karşıtlarından bilimsel açıklamalar bekliyorum.
Mükemmel açıklama bukadar insan yanılıyor olamaz mantığında