T3NGRi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam spam score, MOZ'un ortaya koyduğu bir metrik. Mantığı aslında işliyor. Kopyadan hariç bırakılan sayfalar oluyor genelde GSC'den baktığınızda. Bu sayfaların temelinde spam scorun etkisi olduğunu düşünüyorum. Screaming frog duplicate filtrelemesinden bağımsız bir metrik.
Düşürülmesi bana kalırsa önemli çünkü bu domainlerde çok fazla alakası spam link çıkışı ve alakasız çapa metinler oluyor.
Düşürmek backlinklerde "referring domains" kısmındaki spam linkleri direkt olarak disavow edin. Hatta siteniz Türkçe hizmet veriyorsa yabancı sitelerden gelen linkleri mutlaka reddedin. SEO için de iyi olacaktır.
Daha sonra sitenizdeki dahili bağlantıları gözden geçirin, keyword density oranına göre içeriklere dahili ve harici linkler verin.
İletişim (mail ve mümkünse tel olsun.), hakkımızda(Mail olsun.), gizlilik gibi sayfaları oluşturun.
PageSpeed değerini arttırın, veri tabanını düzenleyin. Hızı %50'lerin üstüne mutlaka taşıyın. (Özellikle mobilde.)
Sosyal medya sayfalarını site adıyla oluşturun ve sitenizden sosyal medya hesaplarınıza, sosyal medya hesaplarınızdan da sitenize link çıkışı yapın.
İçeriklerde Wikipedia gibi Google gözünde güvenilir görünen kaynaklara link çıkışı yapabilirsiniz.
Google yazı tipleri sitenizde bulunsun.
SSL sertifikası bulunsun.
Meta başlık ve açıklamalarda anahtar kelime spamlamayın.
Düzenli ve alakalı, otoriter sitelerden backlink alın.

Spam skorunuz düşecektir, sıralamadaki farkı görürsünüz zaten. MOZ gibi bir SEO aracının fark ettiği ve olumsuz değer biçtiği siteye Google neler yapar siz düşünün

Detaylı bilgi için teşekkürler hocam. İmzandaki linkten SEO eğitimin olduğunu gördüm. Eğitim önizleme videosunda faydalı bilgiler var gibi görünüyor. Eğitimi almak istiyorum, Udemy üzerinden mi satın alma gerçekleştireyim, havale ile mi ödeme yapayım? Udemy komisyonundan dolayı bu soruyu soruyorum.