Merhablar
Arkadaşlar sitemde ki hız durumu bu:
Geoit temasını kullanıyorum. Resimleri sıkıştırmak için WP smush eklentisi kullanıyorum. Ek olarak hız eklentisi wp rocket kullanıyorum. Ama sonuç yukarıda, ne yapmam lazım. Eskiden bir tema GeneratePress temasını kullanıyordum iki değerde 100 idi. Hızı arttırma kiçin nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Moral bozmanıza gerek yok.
İlla Generatepress kullanmanıza gerek de yok.
Çoğu temada doğru ayarlamalarla %100 hız alabilirsiniz. Ben zamanında bu konuya bayağı kafa yormuştum ve tüm sitelerimde su an pagespeed özellikle lcp süresi mükemmel.
Sizdeki sorun eklenti fazlalığı diye düşünüyorum çünkü total block time çok yüksek bu js ve css dosya fazlalığından kaynaklanır.
Siz gidip GeneratePress alın sadece elementor kurun yine LCP 2.5 sn üstüne çıkar.
Şöyle bir durumda var pagespeed %98 alıp LCP 2.5 sn fazla sonuc alanlarda var yine seach console hata veriyor.
Çok eklenti kullanırsanız o hızlara ulaşamazsınız bir boş sayfa açarak eklentileri teker teker kaldırarak hangi eklentinin siteyi yavaşlattığını bulabilirsiniz. Tabi hızı etkilemeyen eklentiler de var.
WP Rocket dünyanın en iyi eklentisidir ama iyi yapılandırması gerekiyor.
Astra, Hello, Genesis Framework, Kadence, Sydney bunlar dünyanın en hızlı temaları ama ücretleri seneliktir.
Ücretsiz Wordpress temalarını bile iyi yapılandırarak tümünde %100 hız alabilirsiniz.
GeneratePress'i 50 liraya satan bir arkadaş vardı fiyata göre iyidir.
Yabancı kaliteli senelik ödemesi olan temalar kuru ele aldığımızda Türkiye vatandaşları için çok pahalıya geliyor.
Dipnot: Ücretsiz temalardaki en kötü özellik mobilde sticky bar olmaması bence.
Onun dışında ücretsiz temalarla da ilerleyebilirsiniz.