O soruya sen ben değil profesörler dahi yanıt veremez, araştırma yapılması lazım. Genel kültürle kesin yargı verilebilecek bir konu değil. Sırf bir şeyler söylemek için o alanda uzman değilseniz söylememek lazım. Cahil cesareti bu.
Önemli bir detaya değindim, dikkat ederseniz aşı olup bulaşanlar var denilmiş. Bağışıklık oluşmadan ortada deli dumrul gibi dolaşanlar varsa bulaşır tabi. Aşı olunca uçurmuyor beklemek lazım.
Hocam sizin sorunuza evet kimse cevap veremez ama asıl sorulan soruya değil uzmanlar herkes cevap verebilir. Uzun süre test edilmiş her aşıdan hiç bir şekilde virüs bulaşmaz. Bakın %99 demiyorum %100 araştırmalarınızı yapabilir yada istediğiniz Profesör ile görüşme yapabilirsiniz. Ben Bilgisayar Mühendisliği öncesi 3 yıl Akademik olarak eğitim aldım fakat almaya da gerek yok. Dediğim gibi Aşı ile bir şekilde virüs size bulaşamaz. Ha derseniz ki covid aşısı ile ilgili söylüyorum olabilir çok hızlı yapıldı yazımda bunu da belirttim. Fakat bir aşı modeli üretildi ki araştırmış olsaydınız bilirdiniz virüsün hiç bir kalıntısını vücuda vermeden sadece proteinleri ile sorunu çözüyor. Bu yüzden burada önemli olan test sonuçları eğer ki bilimsel test sonuçlarını görürsem yorumlama yapabilirim sizlere fakat şuan ki durumda duyduklarımız ile sadece şunu söyleyebilirim ki emin değiliz. Fakat emin olduğumuz şey normal bir aşıdan virüs asla bulaşmaz ve eğer ki covid 19 aşıları da normal aşılarda olan testlerin tamamından geçerse onlar için de aynı güvenceyi verebiliriz.