ruchan51 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılım bilgisi olmadan sektör hakkında ufak bilgilerle sıfırdan hazır oyun alıp başlamak ne kadar mantıklı ve oyun veya uygulama alıp reklam maliyeti bütün masraflar ufak oyun ve uygulamalar için geçerli ne kadar bütçeler gereklidir acaba bu sektör hakkında bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim bı süredir bu sektörü merak ediyorum ama işin detaylarını pek bilmiyorum.
Hedefinize bağlı bütçe ve getiri değişir elbette. Bir kere türkiye, hindistan gibi ülkelere yönelirseniz kazanamazsınız.
Ortalama bir oyun veya uygulamanın kaynak kodları 500den başlar.Altına alacağınız uygulamalar pek kaliteli olmaz. +500
Reklam için adwords kullanabilirsiniz.Günlük 20-30 TL bütçe ayırabilirsiniz. Tahminen 100 indirme alabilirsiniz bu bütçe ile.
Yorum ve değerlendirme hizmeti alabilirsiniz.Bunun içinde ortalama 250 TL civarı bütçe ayırabilirsiniz.

Başlangıç seviye için aşağı yukarı bu bütçelere sahip olmanız lazım.Kazancınız biraz da şansınıza ve kısmetinize bağlı değişecektir. Hiç kazanmayadabilirsiniz. veya şansınıza uygulamanız trende girerse ilk günden 300-500 tl de kazanabilirsiniz. Hazır kazançlı uygulama düşünürseniz bana yazabilirsiniz, ayrıca bu işi yapmayı düşünüyorsanız ciddiyseniz tecrübelerimi sizinle ücretsiz paylaşabilirim.