Werkmen Medya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar değerli arkadaşlarım.
Öncelikle Logo için konuşuyorum.
Logo da freepik alıp ben tasarım yaptım veya yapıyorum diyen arkadaşlara biraz sert olacak ama tasarım falan yapmıyorsunuz arkadaşlar.
Premium üye de olsanız veya herhangi bir üye siz var olan bir tasarımı müşterinize ben yaptım imajı vererek satıyorsunuz. Bunun diğer adı üçkağatçılıktır.

Bu freepik olarak değil genel olarakta böyledir. Daha programı bilmeyen insanlar tasarımcıyım diye türemesinin sebebi de budur.
Lütfen olabildiğince özgün olmaya gayret göstererek bu tarz şeylerden kaçınalım. Kul hakkıdır.
Eminim ki diğer tasarımcı arkadaşlar da Gerçekten tasarımcı buna katılacaklardır.
Bunu kavga ederek çözemeyiz. Serbest piyasa, arz-talep durumları vb. birçok kriter sebebiyle bu kişiler varlığını sürdürecektir. Bu konuda muhatabımız aslında bunu yapan kişiler değil yaptıran kişilerdir.

Şikayet değil çözüm odaklı düşünmemiz gerekiyor.

Bunun çözümü çok basit, ucuz/geçici vb. maksat olsun diye yaptırılan logo müşterisine o işi kendisinin de yapabileceğini ve bedavaya çözebileceğini öğretebiliriz.
Özgün iş ile hazır iş arasındaki farkları anlaması için kendi işimize verdiğimiz özeni örnek gösterebiliriz.
İleride bahsi geçen telif durumları sebebiyle nelerle karşılacaklarını söyleyebiliriz.
...