Yaşadığım bölge de hırsızlık biraz çok ve gece işteyken eşim rahat etsin istiyorum. Alarm sistemlerine bakayım dedim pronet filan aylık 250-300 TL fiyat çekiyor
tepegüvenlik 2700 TL cihaz ve aylık 90 TL izleme merkezi gibi bir fiyat veriyor. Pronet gibi aylık zaten o miktarda abonelik istemiyorum cihazı alsam alarm sistemi
olsa bir şey olduğunda telefonum çalsa yeter yani izleme merkezine filan ihtiyacım yok. Akıllı ev sisteminin sensörleri filan da pek içime yatmadı. Tavsiyesi olan var mı?
Kale Alarm ile Bosch Alarm bakın hocam bizim evde var kaç kez hırsız girmeyi denedi direk alarm çalıyor ve 10 saniye içinde sistem sizi aratıyor siz
ben haberim var derseniz güvenli diye not düşüyorlar
siz hayır ben yapmadım derseniz polis gönderiyorlar
alarm sistemi en mantıklısı
2.daha mantıklı birşey ise alarmdan daha ucuza gelecek birşey
KÖPEK alın hocam
yaz günü evde yatıyorum tekim çatıdan sesler geliyor ama ben uyuyorum yandaki evde inşaat vardı o yüzden ordan gelmişler benim çatıya
köpek var evde Dogo Arjantin baktım bu tüm gücü ile zıpladı çatının kapısına vuruyor ama nasıl havlıyor
bende kalktım kapıyı bir açtım 3 tane hırsız karşı çatıya atladı nasıl kaçıyor ama
içeri gelseler paramparça olmuşlardı köpek acayip sadık ve biri sizi veya eşinizi rahatsız etse ve bunu anlasa siz ile o bağ kurmuş ise kimse kılınıza dokunamaz
Özellikle bu korona döneminde yoksulluk işsizlik vs yeni nesilin iyice yoldan çıkması hırsızlık vs gibi şeyler hergün artıyor ve artacak hocam
Al bi kamera tak hocam telefondan kontrol edersin.
Hocam kamera ile ne kadar izlersiniz bence soru işareti sürekli telefondna izlemek zor olacak
İş yapıyor iken sürekli odaklanmak zor ayrıca hırsız eve girdikten sonra kamera ile görmeniz vs biraz geç olabilir
bence bir market bakkal vs var ise birşeyler çalınıyor mu vs kameradan bakarsınız ama gece güvenlik sağlamak için ben tercih etmezdim
ama saygı duyarım fikrinize hocam
en güzeli hırsızlık olmaması bu durumda kalmamak ülkemiz keşke bir dubai bir malta olsa
hırsızlık oranı resmen sıfır hocam
güzel günler forumlar dilerim