Epinephrin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu formu imzalatılarak yapılacak hiç bir aşıyı tercih etmiyorum.

Genel olarak olmak istemeyen arkadaşların olmama sebebi 2. kare kutu ile çizilmiş yerdir. Burada tartışılacak bir şey yok dünyaca 3. faz tamamlanmamış bir aşıyı oluyorsunuz sonuçta. Bundan 5 yıl sonra nasıl bir uzun vade yan etkisi olabilir bunu şuan neredeyse kimse bilmiyor.

Ben kendim covid atlattım, belirtilerin ne olursa olsun covid kadar kötü olacağını düşünmüyorum, bu yüzden vurulabilir insanlar aşıyı. Ailem oldu bir problem yan etki görmedim. Bana sıra gelir mi bilmiyorum gelirse de en azından toplum bağışıklığı oluşmuş olursa uzun bir süre olmayı düşünmüyorum.

Covid olmayan arkadaşlar bence kesinlikle olmalılar hiç bir şey covid kadar rahatsız edici strese sokucu olmaz diye düşünüyorum.

Ayrıca bir konu daha var aklıma takılan, aşının içerisinde gelen antikorun sizi 1 yıl koruduğunu iddia ederlerken, covid geçiren birinin antikor taşıyıcılığının 6 ay olduğu söylemi bence biraz şaibeli geliyor bana. Bilimi bile medyaya sanki çarpıtarak veriyorlar gibi hissediyorum. İnternetten araştırarak bile net bir bilgi bulamadım. Covid geçiren bir kişinin ne kadar süre bağışıklık kazandığını veya olan bir insanın tekrar olma yüzdesi tarzında bir veriyi aradım ama başarılı olamadım sanırım.