Öncelikle konuştuğunuz ve yazdığınız dilin özelliklerini öğrenmeye çalışmalısınız.
Bir metni yazarken noktalama işaretleri koymazsanız kimse yazdığınızı anlamaz.
İkinci olarak ;
Birilerine bilgi vermek, onları bilgilendirmek için cümleler kurmak FETVA VERMEK DEGİLDİR !
Babanıza nasıl davrandığınız sadece sizi ve babanızı bağlar beni degil.
Ben neye dayandığımı ve sebeplerini ve sonuçlarını yazdım, okursanız zaten anlayabilirsiniz.
+
İnsanlar ile iletişim kurarken "ATIP TUTMA" diyemezsiniz, Benim hangi konuyu ne kadar iyi bilip bilmediğinizi de düşünürsek bu çok anlamsız olur.
MANTIKEN ;
Eğer bir gurup insandan para alıyorsanız ve bunun karşılığında kura çekiyorsanız ve sonucunda bir şey veriyorsanız BU DOĞRU DEGİLDİR.
İster kumar olsun ister başka bir şey
ÇÖZÜMÜ :
Ya insanları sırayla kaydedersiniz ve kaydettiğiniz sıra ile gönderirsiniz, ya da dersiniz ki ;
bu yıl XXXXXXX kadar kişi alıyoruz, ve bunları da gönderiyoruz.
insanların parasını 7 yıl tutup, bunları bankaya koyup 7 yıl işletip , sonunda sizi hacca gönderiyorum diyemezsiniz
Çünkü bu da FAİZ İŞLETMEKTİR.
Şimdi daha iyi anlatım olmuştur umarım.
Bir grup insandan para almak din açısından bakılan ve ona göre yorum yapılan şey olmuyor islam dinin bu konuda bakmış olduğu alanı yukarıda çok kez dile getirdim ayrıca ben suudi başkanı değilim daha iyisi elbette olabilir ancak çekilişte bir sakınca dinen bulunmuyor çünkü din sizin ilgilendiğiniz şeyler ile ilgilenmiyor umarım ben anlatabilmişimdir
Kumarda yatırılan para geri alınamıyor ayrıca para kaybetme riski mevcut çekilişde böylesi bir durum var mı?
ayrıca çekiliş parasının tam olarak ne olduğunu bilmiyorsunuz çekiliş parası masrafların içinde yani kupon yaparmış gibi çekilişe para verilmiyor daha ne olduğunu bilmiyorsunuz para ne parası bilmeden hala salla babam salla