Dinde mantık arayıp din yönünde para kazanmak ve kaybetme riski bulunan ve aynı şekilde din açısından diğer insanların hakkı gasp ediliyor mu diye bakılıyor
çekilişde böyle bir risk ve insanların hakkına tecavuz etmek gibi bir durum olmadığına göre şans oyunlarında böyle bir durum olduğuna göre mantık açısından bakıldığı zamanda 2 sini hala aynı kefeye koyabiliyormusunuz
yazdığınız yazı fetva niteliği taşıyor babam olsa böyle bir şeyi kafasından sallasa kendi düşüncesini fetva yönüyle verse sen kimsin gine derim benim yazdıklarımın altında büyük kitapların bilgi içerği bulunuyor
sizde böyle bir durum var mı neye dayanarak yazdığınzıı söyleyemiyorsunuz ben ise mantık yönündende bu konudada açıklama yaptım islam dininin bu konuda neye baktığını bilmeden atıp tutmanız yanlış konuya hakim değilseniz konu sahibi gibi bilgi almaya çalışın bilmediğiniz bilgileri kafanızda olurmuş gibi yapıp insanlara yaymayın
Öncelikle konuştuğunuz ve yazdığınız dilin özelliklerini öğrenmeye çalışmalısınız.
Bir metni yazarken noktalama işaretleri koymazsanız kimse yazdığınızı anlamaz.
İkinci olarak ;
Birilerine bilgi vermek, onları bilgilendirmek için cümleler kurmak FETVA VERMEK DEGİLDİR !
Babanıza nasıl davrandığınız sadece sizi ve babanızı bağlar beni degil.
Ben neye dayandığımı ve sebeplerini ve sonuçlarını yazdım, okursanız zaten anlayabilirsiniz.
+
İnsanlar ile iletişim kurarken "ATIP TUTMA" diyemezsiniz, Benim hangi konuyu ne kadar iyi bilip bilmediğinizi de düşünürsek bu çok anlamsız olur.
MANTIKEN ;
Eğer bir gurup insandan para alıyorsanız ve bunun karşılığında kura çekiyorsanız ve sonucunda bir şey veriyorsanız BU DOĞRU DEGİLDİR.
İster kumar olsun ister başka bir şey
ÇÖZÜMÜ :
Ya insanları sırayla kaydedersiniz ve kaydettiğiniz sıra ile gönderirsiniz, ya da dersiniz ki ;
bu yıl XXXXXXX kadar kişi alıyoruz, ve bunları da gönderiyoruz.
insanların parasını 7 yıl tutup, bunları bankaya koyup 7 yıl işletip , sonunda sizi hacca gönderiyorum diyemezsiniz
Çünkü bu da FAİZ İŞLETMEKTİR.
Şimdi daha iyi anlatım olmuştur umarım.