Herkese selamlar, bugün r10 üzerinde yaklaşık 3 sene, r10 dışı ile beraber totalde 6 sene olan içerik üretim ve editörlük deneyimimle makale-içerik alacak müşterilere önemli bilgilendirmelerde bulunacağım.
1- Günde 2000 kelimeden fazla içerik yazan biri %90 ihtimalle standart kalitede veya altında içerik yazıyordur. Özellikle günde 5000-6000 yazarım diyenlerden uzak durun ya da benim için fiyat önemli kalite değil diyorsanız yazdırın. Bir ara bende denedim bu kadar yazmayı, olmuyor arkadaşlar ortaya çıkan iş berbat.
2- Her konuda yazan yazarlardan uzak durun. Arkadaşlar, ben sadece ekonomi ve business alanında içerik üretirim, hatta bu alanda bile üretemediğim alt dallar var. Eğer bir yazar, ben her konuda yazarım diyorsa, %95 ihtimalle rewrite ile yazıyordur. Yani sizin de yazabileceğiniz bir iş ortaya çıkarabiliyordur.
3- Yazdırmak istediğiniz alanda mesleği olan veya okuyanlara yazdırın. Mesela sağlık siteniz var diyelim, bulabilriseniz doktor bulun ve ona yazdırın. 100 kelime 6-7 TL ödeyin gerekirse ama kaliteli bir içerik alın.
4- Herhangi bir firması olmadığı halde ekip olarak makale-içerik yazanlara dikkat edin, yazdırmayın demem ama en azından deneyip kalitesini görün.
5- 100 kelimesi 2-2,5 TL'ye ekibiyle yazanlar sorun çıkarabilirler, hepsi demiyorum kesinlikle kimse yanlış anlamasın. Ama ekibi olan ve onlara yazdıran ve 100 kelime 3 TL üstü teklif edenler biraz daha güvenilir olur, çünkü genelde makale yazdıranlar, yüzde 30-50 arası kar alıyorlar. Haliyle dışarıdan 100 kelimesi 1-1,30 a falan yazdırdıkları için kaliteli bir iş çıkması pek mümkün değil.
6- Yeni üye olmasına rağmen hemen platin üyelik almış, hemen hazır makale içerik siparişi yazan üyelere dikkat edin ( örn, alyamix) hem multi olma ihtimali hem de dolandırma ihtimali çok fazla.
Bu konuda modlara da mesaj yazmıştım, ama kanıtım olmadığı için banlanmadı, sonra biri kanıt bulup şikayet etmiş.
Bunların dışında diğer yazar arkadaşlarımız da ekleme yapabilirler.