Herkese merhabalar, uzun süredir yazarlık ve editörlük hizmeti sağlıyorum. Bu yılın başlarında kendi sitemi açmaya karar verip, kısa süre içerisinde başarıyı yakalayıp satmıştım. Sonrasında aldığım eğitimlerden öğrendiklerimi ve bildiklerimi deneme - yanılma yöntemiyle uygulamaya karar vererek yeni bir internet sitesi açtım.
İlham olması ve hangi denemelerin yarar sağladığını zaman zaman buradan paylaşmayı düşünüyorum. Benim için bir çizelge, sizler için belki de ilham kaynağı olacaktır. Hep beraber göreceğiz

Not: Domain daha önce kullanılmamış, 0 Backlinki olan bir domain. Siteyi açtıktan sonra herhangi bir tanıtım yazısı, backlink vs. Hiçbir şey alınmadı.
Edit: Başlıkta SEO denemelerim yazıyor fakat başlangıçta tüm enerjimi içerik kalitesine ayırdım. Zaman içerisinde burayı güncelleyerek, yaptıklarımı ve verim aldıklarımı not düşeceğim.
İlk olarak Twitter - Pinterest ve Facebook'ta site adına hesaplar açarak; eklentiyle siteye bağladım. Yaptığım her paylaşım, otomatik olarak sosyal ağlarda da paylaşılıyor.
Semrush üzerinden anahtar kelime listesi oluşturdum. Oluşturduğum bu listedeki anahtar kelimelerin tamamı 0 - 7 KD aralığında ve 70 - 1000 aranma hacmine sahip.
Listelediğim anahtar kelimeleri not aldıktan sonra, ilk makaleyi yazmaya başladım.
1. Sayfadaki tüm rakipleri inceleyerek, ortalama kelime sayısının biraz daha üstünde yazdım. Keza aynı şekilde, başlık sayısını da onlardan daha fazla yazdım.
İçerikte mümkün mertebe tablo ve maddelendirmeler kullandım.
Görsellerin tamamı telifsiz ve yüksek kalitede indirildi. (Pixabay.com, Pexels.com üzerinden)
31 Mayıs 2021'de ilk makale indexlendi. 12. sıradan Google sıralamasına girdi.
Sonrasında yayımlanan makaleleri de bu stratejiyle yazdım. Siteye eklerken, eklediğim görsellerde mutlaka alt etiket kullandım.
Bütün makalelerin sonuna, RankMath'in FAQ Scheması ile 3-5 arası soru cevap ekledim.
Konuyla alakalı otoriter siteleri kaynak olarak göstererek link çıkışı yaptım.
Tüm makalelerde iç linkleme istisnasız yapıldı.
News başvurusu yapıldı, günlük 1 makale paylaşmaya çalıştım.
Yayımlanan 14 içerik mevcut.
Not: Makaleler tamamen semantik bir şekilde yazıldı. Bir ziyaretçinin aradığı tüm bilgiler, ilgili makalede açıkça yazıldı. Kısaca, ziyaretçinin siteden çıkıp bir başka siteye girmemesi için özen gösterildi.
Son durum bu şekilde: ------------
Güncelleme:
Aranma hacmi yüksek olan ve rakebet derecesi orta seviyede olan bi kelime için siteyi açtığımdan beri çalışıyorum. Sonunda birden fazla kelimede güzel sıralara yerleşti. Bunu yaparken aynı kategoride olan diğer makalelerden bu makaleye link çıkışı yaptım. Bugün bahsettiğim makaleden gelen hit sayısı +500
News başvurusu onaylandı, günde 2-3 makale yayımlanıyor, Voiser ile içeriklerimi seslendirip youtube'da da paylaşmaya başladım.
İndex sürem ortalama 5 - 10 dakikaya düştü.
Adsense başvurusu yaptım, sonucu bekliyorum.
Son durum bu şekilde;