hocam zaten her türlü riski bilip girmek gerekiyor bu işe, banlanma riski de bunlardan biri. vergi kaçırmak istesem şuan 2 adet şirketimde vergi ödemezdim, hali hazırda yurtdışına taşınma gibi bir durumum olduğu için yurtdışında açmak istiyorum adsense'i. neyse konumuz bu değil zaten net bilgi sahibi olan biri varsa konuya yazabilir teşekkürler
Konuda size adsense'nin açıldığı ülke değil sitenize gelen hitin önemli olduğunu açıklamışlar.
Peki neden her ülke için ayrı bir adsense servisi vardır? Çünkü her ülkenin farklı kuralları vardır ve google bu kurallara her ülke için ayrı bir şekilde uymak zorundadır. Bu duruma baktığınız zaman zaten sizin kurallar gereği kendi ülkenizden adsense hesabı açmanız gerekir.
Madem kazanç fark etmiyor neden bazıları farklı ülkelerden ısrarla adsense hesabı açıyorlar? Kendini akıllı sanan bazı arkadaşlar vergi kaçırmak için bunu yapıyor bu da ayrı bir suç ve ileri zamanda karşınıza çıkabilir. Ayrıca kendi ülkenizden farklı olarak adsense gibi servislerle çalışmak sistemsel olarak da oldukça risklidir. Örneğin geçen gün bir arkadaş forumda paypal 5000 dolarıma (miktarı tam hatırlamıyorum) çöktü diye bir konu açmıştı. Paypal da biliyorsunuz ki 2016 tarihinden beri Türkiye'de faaliyetlerini durdurdu. Bu durumlarda hakkınızı bile arayamazsınız.
Umarım anlatabilmişimdir.