Metropol çocuğu ben, çıplak elle yılan avlamaya başladım.
Avlamak kısmı şaka tabi. Yakaladım diyelim.
Yada etkisiz hale getirdim demek daha doğru olur.

Kazdağları içinde ormanlık bir alanda yaşıyorum. Sıcakların başlaması yılan sezonu demektir burada.
Birde ayaksız kertenkele var. Aynı yılan gibi. Zararsız. Zehirsiz. Nesli tükenmek üzere. Ona dokunmuyorum.

Ama bu yılanla sürekli zorunlu olarak geçtiğim güzergahta denk geliyordum. Bir ağaç kovuğuna yuva yapmıştı sanırım.
Birkaç defa karşılaştık. Uzaktan uzağa iyiydi ilişkimiz.
Nitekim göz göze baktığımızda ikimizden birinin anası ağlayacaktı. Neyseki, bu ben olmadım.

Çünkü kafamı çevirdiğimde 2 mt. yakınımda gördüm. Reflex olarak sıçradım tabi. Arkama bakmadım ama bir tıslama duydum.
Hamle yapmışmıydı emin değilim. Birkaç taş aldım. Attım. Sadece biri denk geldi. Ama etkili bir atış sayılmazdı. Yaralandı mı kestiremedim.

Kaçtığı yön ailemin, özellikle küçük çocukların olduğu alandı. Onu, sayemde insanlara karşı oluşmuş bu kin ve nefretle bırakamazdım.

Gerçekten çok hızlı gidiyordu. Peşinden koşarken sopa aldım. Bir darbe indirdim. Kuyruğunun en uç kısmına geldi.
Kıvrak bir hareketle yön değiştirdi. Adrenalinden ne yaptığımı bilmiyorum. Belki de yön değiştirmişken peşini bırakmalıydım.
Ama hala onu büyük bir tehdit olarak görüyordum. Dediğim gibi hayatta kalma ve koruma iç güdüm ağır basmıştı.

Uzaktan bir taş daha atınca hayvancağız bunakladı. Kendini köşeye kıstırdı.
Üzerine gittim. Şuan düşününce ne kadar tehlikeli birşey yaptığımı fark ediyorum.

Arkasından yetiştiğimde sağlam birtane vurdum kafasına. Zaten o noktada ikimizde aynı şeyi düşünüyorduk.
Acısına son vermem gerekiyordu. Kıvranışını görmek içimi burktu.

Pişman mıyım? Kısmen evet. Ama yılan bu arkadaşlar. Görüpte kalp krizi geçiren, dilini yutan bile var.
Kaldı ki benim yaptıklarım, pek akılcı olmasa da... Oldu işte.

Böyleleriyle daha çok karşılaşacağımı biliyorum. Ne yapmam gerekir? Savaşmalı mıyım, kaçmalı mı?
Ayı ile karşılaşıldığında, hayatta kalmak için bazı tüyolar izlemiştim internette. Ne kadar doğru bilmiyorum.
Aynı şekilde yılanla karşılaşıldığında neler yapılmalı bilgilendirirseniz çok sevinirim.

( kafasının olduğu yeri görmek istemeyeceğinizi düşündüğüm için kırptım. )