Herkes detaylı bişey yazmış benimki yukarda sırıtmış

Bende detaylı birşey yazayım madem.
Eğer işvereniniz işin içinde değilse, size yazılım konusunda birşey katmıyor, sorularınızı cevaplayamıyor, müşteriye sizin anlatmak istediğinizi anlatamıyorsa, yani örneğin yazılım şirketinde patronun yazılımın y sinden haberi yoksa.(Türkiye'nin büyük çoğunluğu)...
Personel bir süre sonra emeğinin boşa gittiğini, patronun sadece bir grubu orda tutarak etliye sütlüye karışmadan pastanın büyük parçasını yediğini farkedip freelancer olacaktır.

Patronunuz da yazılımcıysa zaten rahat edersiniz o ayrı o freelancerlıktan daha iyi

Ek olarak gelecek toplumsal değil bireysel fayda üzerine kurulu. Her sektörde patır patır üniversiteler doluyor, her sene tonla bilişim sektörü persoenli mezun oluyor. Hepsi iş bulamayacak, hepsi ajanslarda wordpressci olmayacak. %70 /i dönüp dolaşıp freelancer olacak.

Ek olarak tekrar, çoğu iş ekip gerektirmez, işi yapacak adam gerektirir. O adamların freelancer olamayacağına dair bir kural yok.
Bir web sitesi için, freelancer logocu, freelancer ui-ux ci, freelancer frontendci ve freelancer backendci birleşerek harika bir iş çıkartabilir.

Ki zaten çok detaya girmek istemiyorum, bazı insanların hayali olan wordpress blog gibi kıytırık siteleri 50-60 bin tlye yapan firmalar gördüm, bu firmalarda fiziksel 1 tane personel yoktu. Patron 5 tane freelancer bulmuş, ama referansları görseniz dudağınız uçuklar.

Ayrıca freelancer fiyatını kendi biçer,örneğin bir firmada grafiker olursan yaptığın logo için alacağın para belki maaşına oranla 10 liraya bile gelebilir.
Ama freelancer adam, 1 grafiker maaşına 1 logo bile yapabilir.

Bilmem anlatabildim mi