Ademerdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
doğru mu anladım;
10 tane blog/haber sitesine "günde" 5'er özgün içerik = paravan bloglara "günde 50 özgün içerik" gireceksiniz?
paravan blogların ana sitenin yükselişine etki edip etmeyeceği konusunda kesin bir bilgiye de sahip değilsiniz.

bazı forum üyeleri PBN işinin "doğru yapılırsa" büyük yararı olacağını söylüyor. karmaşık formüller veriyorlar. formüllerde aşçı bahçıvanı, bahçıvan uşağı, uşak şoförü derken işler arap saçına dönüyor. "sonra hep beraber uşağı" formülüne gelene kadar ne kadar vakit geçecek ve emek verilecek belli değil. tüm bu operasyonun asıl siteye "ne kadar!" faydası olacak? o da belli değil.
bazı forum üyeleri ise bunun hem çok maliyetli bir şey olduğunu hem de nafile bir uğraş olduğunu söylüyor.
elbette hangi görüşün argümanları aklınıza yatıyorsa onu yapacaksınız.

- tüm bu uğraşı, riskli bir fikre yatırmak yerine 50 özgün içeriği ana sitenize ekleseniz daha mantıklı olmaz mı?
- ana siteniz bile o kadar emeğinize rağmen "hızlıca" yükselmezken, paravan blog/haber sitelerinizin "hızlıca" yükselmesini beklemeniz mantıklı mı?

kafamda deli sorular...
Yanlış anlamaz iseniz Sorularınız biraz saçma
Siz wikipedia’dan backlink alıyorsunuz diye düşünelim adamlardaki backlink mi esas alınıyor içerik kalitelisi mi, adamlara her gün kaliteli kendi içeriklerden hit geliyor, o hit olan posttan link aldığında sanada hit gelirse +2 önde olursun, sen blog sitesi kuracaksın 1 içerik giriceksin ee sonra paravan çöp, ya dostum zamanı gelecek paravan sitenden bile para kazanacaksın, en az 2 yılda onada düzenli bakarsan verim alırsın adsenseden, tüm sektörde sen varsın öyle düşün.
Bu arada ben haber siteleri için söylemedim haber siteleri baya geniş çerçeveli paravan ister 3 yılda emek versen zor verim alırsın haber sitesine paravan kurulmaz zaten, niş sektöre kurulur veya rekabeti olan aranma hacmi yüksek olan sektörlere