Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Newspaper sahibiyim kullanmıyorum asla önermiyorum.
Çoğu kişi popüler olduğu, güzel göründüğü ve yabancı olduğu için Newspaper demiş.
Newspaper daha çalışmaya başlamadan 4-5 eklentinin etkinleştirilmesini istiyor. Bu tema ile pagespeed lcp 2.5 sn altına inmeniz mümkün değildir.
%90 üstünde puan almanız çok zor. WP- Rocket filan kullansanız bile sonuç alamazsınız. Ben bu temayı en son 2 ay önce kullanmaya başladım. Search console maobil hız sorunu ile doldu. Aşırı ağır tema nerde o Newspaper 8 :/ İlk aldığım zamanlar sadece 1 cache eklentisiyle %100 pagespeed oluyordu ama geçti o günler

Türk temaları da önermem.
En temiz çözüm dünyanın en iyi temalarını kullanmak.
Bu tarz temalar zaten öyle life time 60 dolar olmuyor her sene ödüyorsunuz tabi ücretsiz sürümlerini de kullanabilirsiniz.

Astra, Hello, Sydney, Kadence, Ocean WP bu tarz temaları alıp Gutenberg editörler ile sayfaları düzenleyip, her sayfada %100 pagespeed elde edebilirsiniz. Elementor'da hız düşürüyor bu arada. Zaten sayfa oluşturucular genelde sadece ve sadece anasayfa yapılandırması için kullanılıyor genelde. Bir kaç saatinizi veya gününüzü ayırıp iyi bir anasayfa yapabilirsiniz. Hatta hazır anasayfalar filan var onları da kullanabilirsiniz. Bu temaların hazır oluşturulmuş sayfaları var yani.

Generatepress olabilir ama bunu ücretsiz kullanamazsınız kolayla sürekli kod bilgisi istiyor ücretsiz sürüm.

Genesis framework da diğer iyi bir seçenek ücretli olarak.

Theme forest temalarının çoğu çok büyük bir bölümü ağırdır. Görüntü işlevsellik güzeldir ama ağır temalar.
Düzgün temalar yok mu vardır ama araştırmak lazım.

Bir ara Themeforest'da jnews temasını çok beğeniyordum ama hiç test etme şansı bulmadım. Aslında herhangi bir temayı alıp test edip kullanabilirsiniz beğenmezseniz iade edebilirsiniz.

Şu bir gerçek ki yabancı videoları izlerseniz dünyanın en hızlı temaları diye aratırsanız zaten çıkan sonuçlar belli. Bahsettiklerim çıkar.
Profesyoneller genelde bu temaları kullanıyorlar ve sayfa hızı hızlı olması için gutenberg ile manuel editlemeler yapıyorlar.

Hız sizin için önemliyse bahsettiğim temalara bakabilirsiniz.

Ek Araştırma:

1) Bir tema çok ağır bir tema imiş pagespeed sonuçlarına baktım. Bedava verseler de kabul etmem ben mesela.

2) jet.maxxtema baktım pagespeed çok iyi. Ancak yine de alıp incelemek lazım. Ne özellikleri var temanın bakmak lazım.

3) Newspaper ağır olduğundan bahsettim kullanımını öğrenmem (tüm özellikleri ile en ince detayına göre) 1 haftamı almıştı. Tüm dökümanları okumuştum. Pro olan ve pro olmayan ön ayarlı temaları var. Temanın çok fazla özelliği var. Öğrenene kadar kanser olabilirsiniz. Ha alıp sade tema basıp ayarlardan ayar yapıp kullanabilirsiniz tabi ama her sayfada en incesine kadar eklediğiniz kolonları editleyebiliyorsunuz. Sayısız özelliği var ve kullanmayı tam öğrenene kadar bayağı zamanımı almıştı. Şimdi geriye dönüş bakıyorum boşa o kadar zaman harcamışım.

Bu 3 temada hız olarak jet.maxxtema çok üstün onu söyleyebilirim. Fiyatına baktım bedava imiş resmen.
Tabi hız olarak konuştum özelliklerini bilmiyorum.

Forumda Generatepress satan vardı senelik ama onda da bir daha ki sene o fiyata alabilir misiniz bilmiyorum. Bir dahaki sene sahibi çoklu kullanım almazsa temayı kullanamazsınız. Ben daha önce hiç Genratepress kullanmadım hızlı bir tema olduğunu biliyorum ve premium tasarımda kullanılabilirliği çok daha iyi biraz inceledim. Ücretsizde kodlama ile herşeyi her yere yerleştiriyorsunuz kullanımı zor. Sanırım ücretlide de bazı şeyleri yapmak için kodlama gerekiyor çok gelişmiş olan topluluk sitesine takılıp soru sorup cevap alabiliyorsunuz. Çok fazla araştırmadım.

Bundan sonrası sizde araştırıp en iyisini seçersiniz.
Newspaper ve birtema kullanmayın.
Valla hocam işin aslı tam kafamdaki düşüncelerimi yazmışsınız. Birtema için bir şey diyemem çok kısa bir süre kullanmıştım ama Newspaper uzun süre kullandım gerçekten hem ağır bir tema hem de en ufak bir değişiklik bile insanı kanser edebiliyor. Karmaşık ve çok kapsamlı bir tema. Jet temada özellik diye hiçbir şey yok zaten istiyor olmamın sebebi de buydu. Çünkü yeni özellikler oldukça şurasını da değiştireyim bunu da ekleyeyim diyip de içerik girişine odaklanamıyorsun tema ile uğraşmaktan ama jet temada dediğim gibi hiçbir şey yok. Benim de niyetim sade, şık ve reklam alanları güzel bir temaya geçip sadece içeriğe odaklanmaktı o yüzden kafam ona kaydı yalan yok Jet'te olsa iyi olur dediğim birkaç şey var onları da gerekirse ileri ki zamanlarda ücretli olarak yaptırırım zaten sizin de dediğiniz gibi bedava gibi bir şey tema o paraya bu kadar özellik beklemek zaten pek doğru olmaz.