dağıtım kurallarını aşma ile ware* kullanmanın ne farkı var ki ? adamlar uğraşıp ortaya bir yazılım koyuyolar 2500 tl ile sınırsız sitende kullan diyorlar. bununla ben uğraştım 2500 tl ile ticaret yapma hakkını vermem ticaret hakkı ben de diyorlar. sizinki biraz iç rahatlatma olmuş sanki.
Dağıtım kuralları, bu şirketlerin bir gün kuralları aşanların tepesine binmek isterlerse, durumu sigortalatma şeklidir.
Gizli kapaklı iş yapmıyoruz. Aksine bu şirketler lisans dağıtımlarının bu noktada olduğunu bilmiyorlar mı sanıyorsunuz? (:
Durumun çok iyi farkındalar. Önlem almak isteler bunu rahatlıkla yapabilirler. Bkz. domaine kayıtlı lisans.
Ama olay tüm bunların daha ötesinde. Pek çoğumuzun idrak edemediği bir pazarlama sistemi bu.
Burada amaçlanan şey yazılımlarını çok daha fazla kişinin karşısına çıkarmak.
Sınırsız dağıtım hakkı söz konusu olduğunda bu site başına çok cüzi miktarlar anlamına geliyor. Bedavadan biraz pahalı.
Tekrar belirtmekte fayda var. Burada amaçlanan pazarlama hunisine daha fazla trafik çekmek.
Zaten bu trafik içinden süzülen yığınla müşteri olacak. Marka bilinirliği ve sadakati artacak.
Tüm olayın özeti aslında bu.
Sizin de yaptığınız ware*dir. Extended lisans dediğimiz şey kendi sitelerinize sınırsız kullanım hakkıdır. Bazı extended lisansları satabilirsin diye bir şey yoktur. Onun adı extended lisans değil ticari hakların devri veya paylaşımıdır. Müşteriye yüklemek ticari kullanıma girer ve bu hakları alan kişi zaten eklentinin yasal hak sahibi de olur. (Film yapımcılarının yanında yayıncılarında hak sahibi olması gibi) Sonuç olarak Ware*, ware*dir. Ya aması, fakatı yoktur.
https://pagely.com/blog/unlicensed-w...lugins-themes/
Unlicensed durumu çok farklı. Bu nulled, gpl ve w4rez kapsamında sayılır. Lisans dağıtım politikaları ise bunlardan bağımsızdır.
Elmalarla armutları birbirine karıştırmamak gerekiyor.
Lisans dağıtımları ile alakalı da, üstte arkadaşa verdiğim cevabı okursanız durumun kısa bir özetini bulabilirsiniz.
Bu demek değildir ki, biz lisans politikalarındaki açıktan faydalanıyoruz. Aksine buna bizzat göz yumuluyor.
Saygılar ve sevgilerimle...