yekmekci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
90 bin resim demek muhtemelen 30 bin resimden az demektir, neticede farkli boyutlu ve croplanmis versiyonlari vardir.

asagi yukari ayni sorunu yasadigim ve yeni satin aldigim bi wp site vardi. dediginiz gibi gorselleri pc ye indirip sayisini baya bi azalttim.

otomatik olarak pcdeki klasorun icindeki gorselleri otomatik olarak webp ye ceviren bi program vardi onu kullanmistim, bu sayede disk siskinligini biraz azaltmak mumkun olabilir diye dusunuyorum.

yeni eklenen gorseller icinse nasil bir cozum bulunabilir hic bilmiyorum.

konuyu takipteyim cozum bulunursa belki ilerde bizimde isimize yarar
Eski resimleri o kadar çok önemsemiyoruz. Onları ben yavaş yavaşda optimize bir şekilde ederim ve gereksiz yedekleri kontrollü olarak silerim hocam. Ama önemli her 5 dakikada bir yeni eklenen resimleri otomatik dönüştürme yapması ve optimize etmesi gerekiyor. Webp sorun değil yönlendirmesini yaptığımız gibi webp olarak yayınlacaklardır. İşime biraz önem verdiğimden ve müşterimde çok samimi oluğundan her müşterime yaptığım gibi 4 4 lük iş teslim etmek istiyorum. Yalnız bu kadar otomatik oalrak resim eklenen bir siteye ücretsiz bir şey yapma şansım olmadığını şuanda görüyorum.