Öncelikle herşeyin fazlası zarar hatta suyun bile bakınız[su zehirlenmesi]. proteinde aynı şekilde senin nekadar proteine ihtiyacın var bunu sorgulaman gerek. Fazla protein böbreklere ciddi zararlar verir. Hard bodyden dünya şampiyonu bir danışanım vardı. İşin ilginç kısmı adam yıllardır ne antreman programını değiştirmiş ne beslenme listesini 200 gr pirinç 300 gr et standart bazen tavuğa dönüyor falan. Kullandığı anaboliğin büyüme hormonunun peptitlerin haddi hesabı yok ayaklı eczane gibiydi. Bunun bir çok emsalini gördüm. kg başı 3 gr da protein aldım 5 gr da aldım. Fazla protein almanın zararlarını iliklerime kadar hissettim (sırtımda çıkan sivilceler vs.) öncelikle 1,5 gr kg başı protein almadan önce kaç kgsin boyun kaç nekadar zamandır sporla uğraşıyorsun ? uğraştığın spor aerobik mi anaerobik mi ? kas kütlen nedir ? Vucut morfolojik tipin ne ? bağırsak böbrek problemlerin varmı ? karaciğer yağlanman başka kalıtsal bir hastalığın varmı ? Çalışma düzenin dinlenme düzenin ne ? Eğer ağırlık çalışıyorsan maximum sayıların kaç bunun yuzde kaçı ile antreman yapıyorsun ? (bu sorular labaratuvar testleri yapılmaması üzerine önerme öncesi hesaplamalar için kullanılan kabataslak sorulardır) Örneğin aynı kg aynı boyda aynı kas kütlesine sahip A ve B var. A 1,5 gr protein alırken kg başı B 3 gr alıyor. Seri sonuna bsktığın zaman A kişi B kişiden daha fazla gelişmiş oluyor. Aynı deneyim X ve Y arasında yaptığında sonuç tam tersi olabilir. Burda önemli olan vucudunu tanımak. Ciddi bir protein reklamı var vucut geliştirme sektöründe özellikle whey protein pazarı. Antreman sonu içmezseniz kaslardaki yıkım durmaz vs. İlk okulda biyoloji derslerinde gördük hatırlayın açlık anında ilk tüketilmesi gereken besinler karbonhidratlardır. Vucut geliştirmede bu sırayı ilk amino asitler alır. Daha sonra karbonhidrat ve proteinler. Zaten bir çok amino asiti kaslara taşıyanda glikojen ve karbonhidratlardır. Eğer büyükmek istiyorsan burda en etkili rolu karbonhidratlar oynar. Tabi doğru zamanda doğru miktarda doğru karbo kaynakları. Size tavsiyem bu olayları kafanıza takmayın alabildiğiniz kadar protein alın daha fazlasını zorlamayın eğerki bir ilaç (anabolik vs) kullanmıyorsanız. Tıbbı olarak tavsiyem zaten bu tarz ilaçlardan uzak durmanız. Profesyonel bu işi yapmıyorsanız naturelseniz sentez miktarınız en yüksek dönemlerinizde 1,5 gr mı geçmeyecektir. Saygılar