Emekten bol ne var hocam, bıktım bu emek kutsamasından ben de. Emek bol, kıt olan akıldır akıl. Akıl, azim, biriktirme, sabır, fırsatları görme, cesaret, işte bunlar kıt. Makineyi çalıştıracak kas gücüne sahip milyarlar var dünyada merak etme. Ama yukarıda saydıklarım belki %1 bilemedin 2.
Ayrıca işçi 1 lira kazanır patrona 10 kazandırır demişsiniz. E öyle olmasa patron niye işçi alsın ki? Eğer işçiden kazandığı 10 lirayı işçiye ödeyecek olsa niye riske girsin de çabalasın? Gider o da işçi olur. Patronları bu kadar kötülemeyin, ülkeleri girişimciler kalkındırır hocam, işçiler vs değil.
Bakış açılarımız tamamen farklı hocam. Ben bugüne kadar aklıyla para kazanan çok fazla patron görmedim. Devlete sırtını dayayarak, işçisinin mesaisi ücretinden çalarak, İşkur sayesinde işçi sirkülasyonu sağlayarak, farklı yollardan rant sağlayarak büyüyenler gördüm hep. Fabrikada da çalıştım, kurumsal firmada garsonluk da yaptım, başka kurumsal firmada mağaza yöneticiliği de yaptım. Hepsinde ortak birşey var. Çalışandan kısıp kendi cebimize koyalım.
Patronlar işçiye kazandığı 10 lirayı vermeli görüşünde zaten değilim. Söylemeye çalıştığım şey bambaşka ama o noktada da yanlış anlaşıldım sanırım.