Dostlar merhaba. Kapitalizm üzerine bir at gibi binip kırbaçlayarak canını çıkaranlar için iyi bir şey olsa da günümüzde özellikle maaşlı çalışanları köle statüsüne itmiş bir yapıdır. Günümüzde herkes demiyorum bazı insanları tenzih ederek söylüyorum çalıştıkları şirketi tanrılaştırmış şirket ne derse doğrudur, işçi herşeye uymakla yükümlüdür bu işten çıkarsa açlıktan ölürsün gibi bir tabu oluşmuştur. Arkadaşlar yok öyle bir şey Siz bir işe veya maaşa ne kadar muhtaçsanız o şirkette size o kadar muhtaç yeter ki omurgasız olmayın.
Şirket ile işçi karşılıklı iş ahti imzalar şirket kurallarını ve vaadettiği parayı söyler sende işine geliyorsa çalışırsın. Lakin Omurgasız insanlar öyle çoğalmış ki kural içinde kurallar getırerek adeta çalışanın anasını ağlatır. Sizin mola saatinize giriş ve çıkış saatinize tecavuz eder. Eve gittiğinizde her aradklarında telefonu açma mecburiyeti getirir. İzin gününüzde sizi işe çağırabilir bu hareketler zamanla kanunlaşır ve herkesi uydurulmaya iter. Omurgasız insanlar iş yapmaz dilleri çalışır eleştri özelliklerini kaybetmişlerdir üst düzey yöneticileri veya patronuda buna alıştırmışlardır bu sebeple duygusal davranan eleştiren biri çıktığında hoş karşılanmaz.
Normal şartlarda yapılan 1 usulsüzlük ve prosedüre uymama hareketi bir insanı işinden ederken omurgasız bu usulsüzlüklerden 3 tanesini yapmış resimli şahitli kanıt olduğu ve dahi bu arkadaş verilen mudurluk görevinde yapması gereken teknık konuların yarısını bilmemesine rağmen sırf omurgasız olduğu için ellerini ovuşturarak ve laf cambazlığında usta olduğu için işin içinden çıkmış ve ben işimden oldum. Normalde yapmadığım birşey ve belkı kızanlar olcaktır ama küçük bir iş yerinde yaşananlar aslında ülkenin de özeti.
Ardımdan şu sözler sarf edildi dışarıda bir sürü iş arayan var sen kendini özel mi sanıyosun, tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış, sen maaşını almaya bak herşeye tamam de he de, çok duygusalsın vs
Ben işimi kaybettiysem iş te beni kaybetti
tavşan dağa küsüş doğru ama dağ benim
Herşeye tamam dersek robottan ne farkımız kalır
Evet duygusalım çünkü ben bir insanım elbette hoşuma giden veya gitmeyen şeyler olacaktır ben bunu ifade edebilirim
"İnsan insanın cehennemidir"