Promisceus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi şöyle, google backlink algoritmalarını açıklamadığı için her kafadan bir ses olması normal, tamamen tecrübeyle işliyor sistem. Sorunuza gelecek olursak normalde footer backlink vermek çok tehlikelidir derler ama yaptığınız iş dolayısıyla google alaka kurabiliyor ve bunları toxic olarak değerlendirmeyebilir. Tamamen risk almış olunuyor. Ben şahsen iş yaptığım sitelere eklerim fakat bu link duplication ( kopyalanmasına) 'a yol açacaktır. Çok fazla şekilde görünecektir. Bu bakımla tehlikeli olur. Disavow olayına gelirsek, google artık disavow etmeyi pek savunmuyor. Disavow'u makine öğrenmesiyle birlikte algoritmalar otomatik yapıyor zaten. Disavow edilecek siteler yetişkin siteler olmalıdır. Google, ekibin anlattığına bakarsak artık her şeyi yaptığımız işle bağdaşlaştırabiliyor.
Footer riskini şu yüzden aldım. Bir rakibim var, otorite skoru benden düşük, domain yaşı daha küçük, organik trafiği benden çok düşük, yeni kurulan bir ajans ve uzaktan tanıyorum. Fakat yüksek rekabetli bir kelimede ilk sayfada çıkmayı başarmış ve semrushtan baktığım kadarıyla benden tek farkı yaptığı web sitelerine (ki otorite puanları çok düşük siteler yeni yapıldığı için) footer backlink eklemek. Makalesinin içeriği de aman aman birşey değil yani içeriğin ingilizce orjinalini bile buldum. çeviri yapmış eklemiş...