oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

havale / eft üzerinden iban - hesap no gibi bilgiler olmadan kullanıcı nasıl ödeme işlemini gerçekleştirebilir? Ya soruyu anlamadım ya da bu konuda bilgi sahibi değilim. Aklıma gelen tek şey bir aracı firma kullanarak ödemenin o firmanın hesabına yapılıp, sonrasında size gönderimi sağlanması. O da @fatii; arkadaşımızın yanıtına dayanarak edindiğim bir fikir. Fakat insan neden havale / eft işleminde komisyon vermek istesin? Yapılan iş illegal ise ve bundan çekiniliyorsa, ödeme altyapısı sunan firmalar üzerinden de taraflara ulaşılabilir her zaman. PayTR' ye başvuruda bulunmak için şirket olmanız gerekli diye biliyorum. Kurumsal bir banka hesabı açtırın ve onun bilgilerini paylaşın. Paywant şirket olmadan da alt yapısını sunuyordu sanırım, oradan da benzer bir hizmet sağlanabilir.
Nedeni çok basit şimdi örnek ben günde 20/30 ödeme alıyorum havale ile eğer ki paytr havale olmasaydı ben bu ödemeleri tek tek kontrol etmek zorundaydım. Ayrıca paytr de seçenek olarak 2/3 banka hariç tüm bankalar var. Ve müşteri örnek vermek gerekirse ödemeyi yaptı oto onay veriyor. Eğer o olmazsa gece saat 2 de ödeme yapan müşteri onay için sabahı bekleyecek.
paytr son 5 aydır bireysel üyeliklerde kabul etmektedir.
kısacası aslında %1 komisyon ile tüm işlemlerde hız ve güven sağlıyorsun 😊 ayrıca mesela tek banka değil tonlarca banka ile çalışıyon müşteri işte sormuyor mesela iş bankası varmı? Tabi eft gibi bir şey fast ile kalktı ama yinede müşterileri düşünmek gerek siz bir ürün aldığınızı varsayalım gece 1 de sabaha kadar onaylanmasa sabah uyanıp onay yapsa bile bir sefer içinize kurt düşmüştür 😊