Merhablar,
Malum üniversiteler tatile girdi öğrenciler de boşta kaldı. Ben de onlardan birisiyim. Gelecek yılın üniversite masraflarını çıkarmak için para kazanmam lazım. Yaşadığım ilçe küçük pek fazla iş imkanı yok. O yüzden bende online işlere yöneldim. Wordpress konusunda tecrübem var. Daha önce bir çok site oluşturdum ve bir ajans ile çalıştım. Kendime wordpress uzmanı demem yanlış olur çünkü gerçektende wordpress konusunda uzman olan kişilere haksızlık yapmış olurum. O yüzden diyorum ki wordpresste tecrübelerim var.
CSS konusunda uzmanım diyebilirim, çoğu zaman yaptığım sitelerde kendi yazdığım css kodlarını kullanıyorum. PHP'nin mantığını biliyorum hatta basit düzeylerde program yazabilirim ama wordpresste kullanılan PHP de daha çok yeniyim. JavaScirpte ise öğrenmem devam ediyor.
Wordpresste RankMath başta olmak üzere bir çok seo eklentisini kullanmayı biliyorum. Wp Rocket eklentisinide kullanmayı biliyorum. Bunların dışında en önemlisi olan Elementoru en iyi şekilde kullanıyorum. Wordpress ayarları, mail ayarları gibi temel ayarları zaten saymama gerek yok. Woocommerce kullanarak e-ticaret siteleri yapabilirim.
Bunların dışında ihtiyaca göre istediğiniz siteleri en iyi şekilde oluşturuyorum. Yeni tema ve eklentileri araştırmayı ve bunları siteye kurarak özelliklerini denemeyi seviyorum. Tema ve eklentileri asıl siteye kurmadan önce bana ait olan bir deneme sitesine kurup herhangi bir hatası var mı veya özellikleri nelerdir diye kontrol ediyorum. İşimize yararsa asıl siteye kuruyorum. Ve bunun gibi birçok işi en sağlam şekilde yapıyorum.
Biraz önce de dediğim gibi ben wordpress uzmanı değilim sadece bu konuda diğer kişilere göre daha fazla tecürebem var. O yüzden bazen ister istemez bazı yerlerde takılabilirim ama şunu da söyleyeyım şu ana kadar yaptığım işlerden çıkardığım en büyük ders her şeyin bir çözümü olduğu. Yapacağımız işlerde gerekirse kendi fikirlerimi sunar en iyi yolu bulmaya çalışırız. Ödeme konusunda ise gözüm fazla parada değil emeğimin karşılığını almam yeterli zaten yapacağım her işte yeni tecürebeler kazanacağım bu pahabiçilmez. Ticaret puanı 20'den fazla olan kişiler ile iş sonrası ödeme olarak çalışabilirim diğer durumlarda ise konuşarak anlaşabiliriz. Ama lütfen hakkımı yiyecek veya beni sömürecek kötü niyetli insanlar yazmasın sözüm meclisten dışarı affedin çok böyle insanlarla karşılaştım.
İllaki sürekli olarak çalışmamıza gerek yok tek bir iş olarakta verebilirsiniz isterseniz numaramı kaydedersiniz ileride bir işiniz olursa yazarsınız. Daha önce çalıştığım platformdaki yorumları ve yaptığım işleri sizinle pm yoluyla paylaşabilirim.