iframe ile kaynağı belirtilerek alınmış, video ana kaynağından indirilerek sunucularımıza ya da başka bir sunucuya yüklenerek video üreticisinin hak kaybına uğramasına yol açılmamış, video ana kaynağından oynatılmıştır. Video ana kaynağı olan youtube üzerinde bir seçenek mevcut olup, videonun ana kaynağından bizim gibi kullanılmasına müsade etme veya engelleme seçeneği mevcut lup, içerik üreticisi bu seçeneği: müsade edecek şekilde ayarlamıştır, aksi taktirde engellemiş olsaydı ne youtube bu kodu sitemizde yayınlamamıza müsade ederdi, ne de kodu eklesek bile video yayınlanmaz, siyah ekran çıkar, o siyah ekrana tıklayan da direk youtubeye giderdi deyin.
burada bir şey yok deyin.
Hatta o seçeneğin ayarlanmış olduğu bir videoyu sitenize ekleyip orada gösterin.
Mahkemelerde bu konuya hakim olan hakimler bulmak zor, ama ikna edilebilir diye düşünüyorum.
Aynen bu şekilde bir savunma hazırladım zaten. Hem de ekran resmi çekerek koydum. Gerekirse youtube hesabına hakimle beraber girip kendisinin bizzat kapatıp açmasını sağlicam. Ama işte bu konu tek başına yeterli olur mu bilmiyorum. 6-7 savunma hazırladım ama hayırlısı. Son 1 ay kaldı mahkemeye.
Videolarının başka sitelere yüklenmesini istemiyorlarsa bu özelliği kapatabiliyorlar. ayrıca
https://galahukuk.com/bir-problem-yo...telif-haklari/ bu yazıyı okuyabilirsiniz.
Kanaatim onlarda herşeyin farkında ama işte uzlaşmayı kabul edip mahkemeye taşımak istemeyenlerden alabildiklerini almak istiyorlardır.
Evet bu ayarları dosyama ekledim resimleriyle beraber. Yukarda dediğim gibi gerekirse hakimle beraber aç kapa yapacaz. Yazıyı da okicam. Teşekkürler...
Hatta şarkı sözlerini de işitme engelli kişiler için altına eklendiğini, şu an youtube'da alt yazı olarak erişilebilirlik (altyazı) desteği verdiğini bilmenizi isterim.
Teşekkürler...
Evet tam olarak da bunlardan bahsediyorum.
Anlatmaya da devam ediyorum.
Vaka-i Telif buradan okuyunuz.
Arkadaşlar birileri düğmeye basmış ve herkes yakında davalık olacak.
Bakmıyorlar embed koduymuş, kazanmamışsın, orada burada kullanmamışsın vs. Hiç umurlarında değil.
Daha önce söylediğim üzere kaynağı kaldırırsan hepsini kaldırmış olursun ama kaynağı özellikle kapatmıyorlar ki yenileri düşsün.
Aynen öyle. Aynı müzik şirketi birçok kişiye dava açmış para koparmaya çalışıyor. Müzik şirketinin sahibi ünlü bir bayan sanatçı. Kendisine ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım malesef. Keşke biri bu konuda destek olabilseydi de konuşsaydı. Ünlülere ulaşmaya çalıştım ama mesajlarımı gôrmüyorlar bile...