Angelicakaka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
anladım ne demek istediğinizi.. Aşı güvensizliği konusunda da hak veriyorum. Ancak benim de demek istediğim ülkeden ülkeye farklılık gösteren Covid ilacı olmayan deneysel tedavilerde, global olarak tatbik edilen aşıların aynı kefeye konmasını çok mantıklı bulmuyorum ben..
Yineliyorum ki güvensizlik duyanlar değil ancak karşıt olup komplo teorisi üretenlerin kaç tanesi acaba çocuklarına, kardeşlerine v.s. aşı yaptırırken hangi marka aşı olduğundan bile haberdar oldu.. samimi olarak soruyorum bu soruyu.. Ve yine söylüyorum..bugün yaygın olarak kullanılan ve güvenilen aşılar da bir zamanlar ilkti.. İlk tur birilerine uygulandı. Geliştirildi v.s. ve belki de ara ara sorunlar dahi oldu ama bunun başka bir yolu yok..Siz aşı olmazsanız biz olmazsak bu salgın senelerce sürecek. Bazı ufak riskleri almak zorundayız diye düşünüyorum.. Ayrıca mRNA teknolojisinin çok da yeni olmadığını ve ilaveten de bugün bilimin çok daha hızlı ve güvenilir şekilde yol kat ettiğini söylüyorum ama bunlar benim iddialarım, şahsi fikirlerim değil.. Düz gerçekler.. Bilim de yanılabilir elbette ama tereddüt ettiğimiz güvensizlik duyduğumuz şeyler hakkında kar zarar hesabı yapmak için biraz daha araştıralım diyorum..Her söylenene inanmayalım. Kopyala yapıştır troll mesajları ile hareket etmeyelim diyorum..
Görüşünüze saygı duyuyorum ancak bilimin eskiye nazaran şimdi daha çok yol aldığına inanmam için kansere çare bulmaları gerekiyor. Daha doğrusu bilim gerçekten samimiyse kansere çare olsun. ( kastım para baronları)