Angelicakaka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yanıt vermek isterdim ama gerçekten matematiğinizi anlayamadım..

Çift doz aşısı tamamlanan kişi sayısı zaten 28 milyon ama aşı yapılanların 45 yaş üstü olduğu iddianızı hala destekliyor olmanıza asıl anlam veremedim.. Bu bilgi nereden?.. 45 yaş üstüne geçildi diye 2 ay öncesine ait bir haber paylaşmışsınız.. O günden bugüne bile günlük 350 000 doz yapıldığını hesap edecek olsak hesap yine tutuyor yine tutuyor istatistiklerle doğru orantılı şekilde.. 20 milyon doz yapar 2 aylık uygulama..

İlaveten arada ufak farklılıklar olsa da aylardır aynı aşılama hızı ile devam etmiyor da olabilir. Günlük 350 000 doz aşılama bilgisi son 1 haftaya ait güncel veri. Ve bir ilave daha, 45 yaş altına geçilmeden önceki grupta da öncelikli grup olan sağlık çalışanları da dahil. Onlarda da 45 yaş altı bir kaç milyon vardır diye düşünüyorum ama onu hesaplamasanız bile hesapta büyük bir açık yok..

Ben gerçekten açık nerede bulamadım. Nüfusun %4'ünün aşılandığına dair ilk iddianıza ait bir veriyi hele hele hiç çıkaramadım.
İngiltere'de 25 yaş üstü nufüs : 47 Milyon (134 Günde Biter)
Günlük yapılan aşı sayısı : 350,000 doz
Sağlık Bakanı Matt Hancock ise, Çarşamba günü ülke nüfusunun dörtte üçünün ilk doz aşılarını vurulduğunu açıkladı. (49.5 Milyon) -(3 Haziran 2021)
İlk Aşı Tarihi : 01 / 01 / 2021

Yukarıdaki resmi rakamlara göre aşılama 2 ay önce bitmeliydi

Buda Başkanın beyanı

Hükümet Temmuz sonuna kadar tüm yetişkinlerin tek doz aşılanması ve 21 Haziran'a kadar da 50 yaş ve üstü kişilerin iki doz aşılanması vaadinde bulunmuştu.(3 Haziran 2021)

Kaynak:
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-57351977