Ben de uzun uzun yazı yazdığıma pişman oldum biraz.. Aşı karşıtı birisi mantıklı gözüken bir kaç cümle yazınca ben bildiği bir şey var mı acaba, bilmediğim bir şey öğrenebilir miyim, körü körüne inandığıma inanıyor güvendiğime güveniyor olmayayım diye dikkatli bir şekilde okuyorum ama onlar bizim yazdıklarımızı asla okumuyorlar. Sadece karşı cevap vermek amacındalar o yüzden tartışmaya girmek anlamsız ama diğer yandan da sessizce okuyan ve mantıklı ve mantıksız olanı ayırt edebilen kişiler de var olabilir diye düşünüyor insan.. Twitterdaki değerli bir takım bilim insanlarının üstün çabaları ile, konu hakkında bilgisi olmayan ama rasyonel düşünme kapasitesine sahip pek çok insanın ikna olduğuna şahit olduk sonuçta.. Komplo teorileri ile değil, halkın anlayamacayağı cümlelerle değil de, bilimsel çalışmalarla iddialarını destekleyen ve bizlerin anlayabileceği şekilde sade bir dille anlatım yapan kişilere güvenilmesini öneriyorum..
İzole edilmeyen bir virüsün aşısı mı olur, PCR testinin kendi mucidi bile bilmem ne bilmem ne dedi, Uğur Şahin kendi aşısını olmadı gibi basmakalıp ve tamamen hatalı bilgileri kopyala yapıştır yapanlara ise asla itimat etmeyiniz. Aşı karşıtlığı ile ilgili istatistiksel resmi bir bilgi sunabilen, çalışma gösterebilen ve mantıklı konuşan kişileri elbette dinlesin herkes. Kendi kararını öyle versin çSonuçta bilimin de yanılma payı var. Yanılarak doğruya ulaşılıyor en nihayetinde.. Ancak aşılar 5 sene içinde bir yan etki yapar mı bilmiyorum ama aşı olmama kararını alırken, 5 sene değil, hemen yarın birini enfekte edip öldürme ihtimalinizi ve hiç beklemiyor olsanız bile, kendi ölme ihtimalinizi de göz önünde bulundurun derim..