Merhabalar herkese,
Aşırı kompleks olduğunu düşündüğüm bir durum ile karşı karşıyayım.
Benim davetiye üzerine butik bir sayfam var ve sürekli olarak Instagram üzerinden sponsorlu reklam çıkıyordum, genellikle de aynı post ve aynı hedef kitlesine. Facebook Business hesabımda vardı oradan da bir kaç kere reklam vermiştim fakat Instagram tarafından aldığım dönüşler daha iyi olduğu için %99 insagram uygulaması üzerinden reklam veriyordum.
Dün farklı bir görsel ile yine aynı hedef kitlesini seçerek reklam vermek istedim fakat reklamım reddedildi ve bir kaç defa daha denemeye çalıştığımda Reklam yayınlanamaz, reklamı güncelleyin denildi(Görsel ekte) facebook Business kısmından baktığımda ise 28. Geçersiz Kılma Sistemleri ihlali diyordu ve facebook ile Instagram sayfamın arasında bağlantı giderek düşmeye sorun oluşturmaya başladı. Belki yarın düzelir düşüncesiyle akşam uğraşmayı bıraktım ve sabah tekrar Instagram üzerinden denedim bu sefer her reklam vermeye çalıştığımda sürekli bir ikon dönüyor ama hiç bir şey işlemiyordu çift tıklayıp uygulamayı kapatmam gerekiyordu.
Yani artık instagram sayfam ile facebook sayfam arasındaki bağlantı hepten kesilmişti. Hesap Merkezine tıkladığımda da aynı hatayı veriyordu.
Business manager ile yeni bir reklam kampanyası oluşturup reklam çıkmayı denedim ve OLDU! Reklamım yayınlandı, fakat en baştada belirttiğim gibi benim amacım Instagram üzerinden reklam çıkmak henüz o kısıma bir çözüm bulamadım. O Zaman buradan şu yorumu çıkardım ; benim Facebook Business üzerindeki reklam hesabımda bir sıkıntı yok ama Instagram ayağında büyük bir sıkıntı var. Business Manager ile reklamlarımın değerlendirilmesi talebinde bulunmadan önce reklamdaki hataları düzeltmek istedim fakat reklam Instagram uygulaması üzerinden verildiği için tekrardan Instagram uygulaması üzerinden değişiklik yapın diyor (halbuki Instagram bana hiç bir şey için izin vermiyor, görseli Ekte). "Daha fazla varyasyon gör"e tıkladığımda ise "[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.74902)]
Instagram Hesabıyla İlişkili Facebook Sayfası Yok" [/COLOR]uyarısı veriyor(Görsek ekte). Bu noktadan sonra tıkandım beynim yandı ne yapmam gerekiyor, bir sürü video izledim bir çok yazı okudum ama benimkini benzer bir durumla karşılaşan göremedim. Tam bu yaz sezonunda bu benim olmazsa olmazım bir reklam aracı yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek bekliyorum.