Angelicakaka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Zarifbalci; siz tıp doktoru musunuz? Maalesef twitterda sizin iddialarınız gibi akla mantığa sığmaz derecede komplo teorileri üretip Dr. ünvanı ile bilgi kirliliği yayan bir güruh var ama bazıları tamamen sahte, bazıları da alakasız bölümlerde doktora yapmış olmalarından mütevellit doktor ünvanına sahip. Bu yorumları tıp doktoru olarak yapıyorsanız şayet bence durum daha da vahim ama öyle bir durumda yine de expertizinize ve bakış açınıza saygı duymak düşer. Doktor olduğunuz iddiasını kanıtlayabilir misiniz rica etsem? Bir de hangi uzmanlık dalında mesleğinizi aktif olarak icra ettiğinizi de paylaşırsanız çok sevinirim..Aşı zorunluluğu olur mu olmaz mı bilemiyorum ama karşıt kişi sayısı kadar kararsız ve yeterince bilgi sahibi olmayan kişi de var ve siz bu iddialarınız sebebiyle, aşı kararsızlığı yaşayan kişileri aksi yöne yönlendiriyorsunuz. Doktor olduğunuzu söylediğiniz için herhangi birimizin yapacağı yorumlardan daha manipülatif olacaktır sizin yorumunuz. O yüzden bu iddianızı kanıtlar mısınız? Özellikle de temel tababet eğitimi dışında, böylesine hassas ve uzmanlık isteyen bir konuda yorum yapabilecek niteliğe hangi ünvanla sahip olduğunuzu da ekleyebilirseniz çok sevinirim kendi adıma..
@Report; iddianın kanıtlanamaması durumunda yorumlarının silinmesini talep ediyorum zira insan hayatını tehlikeye sokabilecek yönlendirmeler içeriyor ve bir bilim insanı olduğu iddiası içerdiği için, birileri için ikna edici olabilir.

İkinci olarak da şunu da söylemek istiyorum ki; bu beyefendiyi bilemiyorum ama maalesef ve maalesef ki şahsen tanıdığımız ve gerçekten tıp doktoru olduğunu bildiğimiz bazı kişilerin yönlendirmesi yüzünden, aşı sırası gelmiş olduğu halde aşısını olmayan ve daha sonra virüs ile enfekte olup hayatını kaybeden bir kaç tanıdığımız oldu...O yüzden değerlendirmenizi iyi yapın.

Bir de şayet yakın zamanda bir gün, aşı hakkı çıkan kişiler yaptırmak istemiyorlarsa istedikleri bir kişiye haklarını devredebilirler gibi bir uygulamaya geçilir ve bu sırada da aşılar çocuklar için onay almış olursa, hakkını çocuklarıma devretmek isteyen olursa memnuniyetle kullanırım.. Covid sonrası gelişen tablolar yüzünden hayati tehlike içeren MIS-C ve MAS sendromlarında çok artış olduğunu duyuyorum. Alabileceğim bir risk değil. Şimdilik çocuklarımı olabildiğince topluluklardan uzak tutmaya çalışıyorum ancak aşının çocuklar için de güvenilir olduğu gerçek bilim insanları tarafından onaylanır onaylanmaz, koşarak çocuklarımı da aşıya götürüp bu sosyal izolasyondan kurtarmak istiyorum yavrularımı..ama kim bilir sıra ne zaman gelecek
Doktor olduğunu zannetmiyorum

daha aşıların acil kullanım onayı aldığından habersiz başka birisi de çinde aşı kullanmak yasakmış falan diyor nereye düştük böyle anlamadım

aşı olurken imzalatılan aydınlatılmış onama takılmış herkes oysa ki alt tarafı bir ağrı kesici yapılacakken enjeksiyon için 2 sayfalık kağıt imzalıyorsunuz (İçerisinde alerji nedeniyle şok ölüm dahi var.) sağlıkta yaptırdığınız her şey için aydınlatılmış onam imzalatılır aşıya has bir şey değil.