Estağfurullah hocam, yanlış anlamayın. Sadece ortam yumuşasın diye yazdım. Kırıldıysanız özür dilerim.
Konuda herkesin haklı olduğu yerler var ama, insanların alım gücü düştü. 40 TL indirimi küçümseyen açıklama yapmışsınız. İnsanlar neden bile bile 40 TL fazlasına ürün alsın hocam ? Haksızmıyım ?
Kendimle barışığım tip esprisine alınmam sorun yok est.
Ben orada 40 lira pahalıya satan kişinin dolan.dırıcı olmayabileceğine vurgu yapmak için yazdım onu bilmem fark ettiniz mi? Serbest piyasa ekonomisi var hadi onu geçtim, bir dükkan işletme maliyeti özellikle bol çalışanı olan ve kirası yüksek merkezi bir yerde açılmış olan dükkan ile maliyeti çok çok düşük olan internet satışlarını kıyaslamak marifet değil, aynen açılımı budur ve sizin gibi yapmayıp okuyan varsa da böyle anladığına eminim. Marketler ürünleri palet palet yığarlar, 10,000+ marketi olan zincirler var ve malları topluca aşırı ucuza, yok fiyatına alıp stoklarlar. Bakkallarda böyle bir imkan yok, sürümden kazanamazlar ve haliyle fiyatları pahalıdır. Bunu bilen herkes bir ürünün her yerde aynı fiyata satılamayacağını bilir zaten. İnternette bir rekabet ortamı var, kupon kodları sepet indirimleri ile zaten oldukça ucuza alınabiliyor. Ucuza alınabiliyor diye 40 lira pahalıya satan aynı fiyattan almamış, aynı maliyette stoklamamış olan kişiler hır.sız tokatçı olmuyor, demek istediğim bu.
Benim üzüldüğüm nokta anlamadan dinlemeden insanlara çakma, laf sokma çabası. Bilmeyen birini kibarca eleştirmek tamam ama okumadan birini eleştirmek ayrı bir konu. Benim esnaf akrabam bile doğru düzgün yoktur, akrabaların yarısına yakını öğretmen veya memur ama yine de esnaflara özellikle bu dönemde böyle ağır yüklenenleri midem kaldırmıyor, o yüzden konu içinde esnaflara giydirenlerin ekonomi bilgisine giydiririm, bu çok normal.