hocam diyet şekersiz kola hoştur şekersiz pepsi tat olarak daha hoştur. İçmeye başladığınızda şekeri kesmeniz ardından bir süre sonra size adeta şekerliymiş gibi gelecektir. (pepsi için konuşuyorum) içinde kalori olmadığı doğrudur başta çok ağır diyetler yaparken kaynatıp karamelize olup olmadıklarını kontrol etmiştim yıllar önce. Birçok teori var aslında hepsini zamanında hem işim hem diyetim gereği çok araştırdım. Kilo aldırıcı sebepler örneğin vucudun içtiğiniz tadlandırıcıyı şeker olarak tanıyıp insulin direnci ile oynamasıdır. Tabi aradığını bulamadığı için iştah açıcı özelliği mevcuttur. Ayrıca mmiğdeyi büyüttüğü doğrudur zamanla migdeye ciddi zararlar verir. Şekersiz versiyonu daha bir asittir. Size tavsiyem içtiğiniz miktarı düşürün örneğin günde mutlaka kilonuza oranla doğru miktarda su tüketin. Ayrıca kola yerine uludağ şekersiz limonata tüketebilirsiniz. Ayrıca tadlandırıcıların kansorejen olduğunu savunan ciddi bir kitle var . Bilhassa araştırdım normalde günde alabileceğimizin yüzlerce kat fazlasını aldığımız zaman kansorejen olabiliyor.